(Foto: Nelleke de Vries)
(Foto: Nelleke de Vries) Foto: NELLEKE DE VRIES

Certificaten voor de Fortgensschool

Voor de derde keer op rij kreeg de Fortgensschool vorige week het certificaat ‘School op Seef’ uitgereikt. De school heeft dit certificaat cum laude gehaald.

Er zijn drie criteria waar de school aan moet voldoen om het predicaat School op Seef voor 3 jaar te mogen dragen: ‘Planmatige aanpak en organisatie’, ‘Ouderbetrokkenheid en verkeersonderwijs’ en ‘Schoolomgeving en school-thuisroutes’.

De school besteedt veel aandacht aan de verkeersveiligheid rond de school. Met de kinderen wordt bewust gekeken naar de route die ze naar school fietsen, de verkeerssituatie rondom de school en natuurlijk krijgt het fietsen zelf veel aandacht. De kinderen leren hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen. Dat begint al bij de kleuters die op het schoolplein mogen fietsen en zich aan de regels leren houden. Met de oudere kinderen gaan we de wijk in, als voorbereiding op het verkeersexamen. Die lessen geven we dagelijks.

Daarnaast zijn er goede contacten met de ouders. De school stimuleert fietsen of lopen naar school. Voor de uitreiking van dit certificaat waren wethouder Spil en de wijkagent aanwezig om de school te feliciteren.

De wethouder maakte van de gelegenheid gebruik om ook het certificaat ‘De Gezonde School, sport en beweging’ uit te reiken. Naast de module gezonde voeding en traktaties heeft de school bewezen dat gezondheid hoog in het vaandel staat.

Met een klein feestje op het plein, met bellenblaas en een dansje werd dit alles gevierd. Daarna ging iedereen naar zijn eigen klas om met elkaar te ontbijten in het kader van het Nationaal Schoolontbijt, ook al zo'n mooie traditie!