Herman Lodder en Songs for Friends in Laurentiuskerk

Zondag 14 november worden de orgels van de Laurentiuskerk bespeeld door Herman Lodder, vaste organist van de Dorpskerk in Voorschoten.
Speciale gasten zijn de dames van het koor Songs for Friends, een vrouwenensemble dat al jaren in wisselende samenstelling optredens verzorgt in de regio. Met een afwisselend programma brengen zij muziek van Gabriël Fauré en tijdgenoten ten gehore. De aanvang is 20.00 uur. Toegang als gebruikelijk gratis met na afloop een mandje voor dankbaarheid en donaties! Van harte welkom!
U hoeft zich vooraf niet aan te melden, maar neem wel een identificatiebewijs en QR-codes mee, u weet wel waarom.

Namens de Laurentius Orgelcommissie,
Peter van Beurden


Inspiratiesessie voor sportclubs

De inspiratiesessie ‘Presteren met communiceren’ biedt inspiratie en kennis. Tijdens deze workshop gaan we in op de uitdagingen op het gebied van communicatie van jouw club; Bepaal je een eigen strategie en maak je een concreet communicatieplan; Zet je de gemaakte strategie om in concrete actiepunten die je meteen, tijdens het traject, al kunt uitvoeren.

De inspiratiesessie vindt plaats op 15 november in de avond in Voorschoten. (De precieze tijd en locatie volgt nog.) Tijdens deze sessie kunnen verenigingsbestuurders en andere vrijwilligers van jouw club persoonlijk begeleid worden door een communicatiespecialist. Er wordt uitgebreid ingegaan op vragen op het gebied van clubcommunicatie. Deze inspiratiesessie wordt je gratis aangeboden door het Sportakkoord van Voorschoten.

Als je na de inspiratiesessie geïnspireerd bent geraakt kun je je opgeven voor de masterclass van drie sessies. Hierbij verdiep je je in hoe je communicatie in jouw vereniging organiseert en beheert, krijg je praktische tools in handen voor het verbeteren van de communicatie in jouw club en wissel je ervaringen uit met andere clubs om van elkaar te leren.
Wil je deelnemen aan deze inspiratiesessie? Stuur dan een mail naar:
ine@voorschotenvoorelkaar.nl om je op te geven of meer informatie te vragen.


Brahms' Requiem voor de levenden

Op zondagmiddag 21 november a.s. laten Vox Clara en Vox Polyphonia onder leiding van Maria Rosenmöller het indrukwekkende Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms klinken in de Dorpskerk te Voorschoten. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Herman Lodder en Frank den Herder. Het is een van de meest geliefde en troostrijke stukken uit de klassieke muziek. Een requiem voor de levenden: stemmig, krachtig en ontroerend. November is traditiegetrouw de maand waarin we de overledenen herdenken. Stilstaan bij wie zij waren en voor ons betekenden, geeft ons de veerkracht om door te gaan en op onze beurt van betekenis te zijn. De muziek van Brahms draagt onze herinnering en geeft troost en hoop. De rijke teksten en prachtige koor- en pianoklanken zorgen voor een ingetogen en intiem karakter van deze bijzondere uitvoering. Muziek voor de levenden!
Vox Clara/ Vox Polyphonia (o.l.v. Maria Rosenmöller) - Ein Deutsches Requiem van Brahms.
Dorpskerk Voorschoten.
Aanvang: 16.00 uur.
Toegang: gratis.