(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Punten turnen bij de
gymnastiekvereniging Avanti

Gymnastiekvereniging Avanti start in de week van 20 november tot en met donderdag 25 november a.s. met het punten turnen. Bij het punten turnen krijgt elk kind een lijst met opdrachten die geoefend zijn in de les. Zij kunnen per gehaald onderdeel een punt verdienen en sparen zo zoveel mogelijk punten. De onderdelen die zij kunnen doen zijn bijvoorbeeld een handstand, spreidsprong over de kast, koprol voor of achterover, ondersprong bij de brug en arabier. Voor de iets oudere deelnemers zijn de onderdelen wat moeilijker, bijvoorbeeld de flickflack, salto en reusje bij de brug. Ook zijn er onderdelen als voorbereiding voor een bepaald onderdeel, bijvoorbeeld voor kip, overslag, losom bij brug of andere turnonderdelen.

Iedere deelnemer turnt dus op zijn of haar eigen niveau. Daardoor kan iedereen meedoen met deze proef en dan ook een standaardje verdienen. De onderdelen die zij/hij turnt worden beoordeeld. Het behaalde aantal punten wordt iedere keer vastgelegd op het puntenkaartje die de turnster/ turner heeft. Zodra er voldoende punten zijn behaald (totaal 50/ 100/ 150/ 200 punten), verdien je een standaardje (trofee).

De leeftijden van de deelnemers variƫren van vier tot en met zestig jaar. Met andere woorden, iedere turner of turnsters kan meedoen. Ouders en andere familieleden en vrienden zijn jammer genoeg niet welkom vanwege de coronamaatregelen. Wij hopen u bij de volgende afnamen van het punten turnen, dat zal in het nieuwe jaar zijn, weer welkom te mogen heten.

Wilt u meer informatie, kijk dan op onze website.
De lestijden voor het punten turnen zijn niet gewijzigd.

Namens de leiding van Avanti