(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Voorschoten Scare Zone kijkt terug op geslaagd Kinderhalloween

Voorschoten Scare Zone kijkt terug op een geslaagde tweede editie van Kinderhalloween in de wijken Bijdorp en Starrenburg I. Niet alleen deden er meer huizen mee aan dit uit Amerika overgewaaide kinderfestijn, ook was het in tegenstelling tot vorig jaar grotendeels droog.

Door Hans Beukema

Vooraf had Jan Zadelaar, één van de organisatoren, zijn bedenkingen over de weersomstandigheden. “Er stond een behoorlijke hoeveelheid regen op de planning. Ikzelf had het idee dat alles letterlijk en figuurlijk in het water zou vallen. Toen wij om 17:00 uur bij ons voor de deur alle ‘wegwijsgriezels’ verwelkomden, regende het dat het goot. Desondanks had iedereen er zin in”, vertelt de Voorschotenaar. “Na een korte briefing heeft iedereen een plekje ingenomen om de weg te wijzen. Niet lang daarna stopte het met regenen. Dat was natuurlijk heel fijn. De rest van de avond heeft het nauwelijks tot niet meer geregend.”

Kinderhalloween begon om 18.30 uur in Bijdorp. Zadelaar zag al snel dat een leuke avond zou worden. “Alle deelnemende huizen waren leuk en mooi versierd. Het snoep werd dankbaar in ontvangst genomen door de kindjes. Ook heb ik complimenten voor Hoogvliet Voorschoten. Deze supermarkt heeft net als in 2020 meegeholpen met het sponsoren van snoepjes.”

Nadat de kinderen in Bijdorp langs alle huizen op de route waren gegaan, verplaatste het festijn zich naar Starrenburg. Vanwege werkzaamheden aan de Valkenbruggen moesten de deelnemers zich net als de ‘wegwijsgriezels’ via de Veurseweg verplaatsen. 

De organisatie was vooraf van dat onderhoud aan de bruggen op de hoogte gesteld. Zadelaar: “Daarom hadden we ervoor gekozen om de twee deelnemende wijken qua tijd te splitsen. Dit hebben we bedacht, om kinderen de kans te geven om van de ene kant naar de andere te komen en niets te missen. Dat bleek een goede zet. Alle kinderen hebben voldoende snoepgoed opgehaald.” 

De Voorschotenaar kijkt nu al uit naar de editie van 2022. “Hopelijk wordt dat een Kinderhalloween zonder coronaperikelen.”