Jubileumconcert Sinfonietta Voorschoten

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Kamerorkest Sinfonietta Voorschoten wordt een jubileumconcert gegeven. Op het programma staat onder andere symfonie Nr. 3 van Schubert en zes liederen, bewerkt voor sopraan en orkest van Schubert en Mozart. Het orkest staat onder leiding van Hendrik Jan Brethouwer en sopraan Mariana Caldeira Pinto zal de liederen zingen.
Het jubileumconcert vindt plaats op zondagmiddag 7 november a.s. om 14.30 uur in Het Kruispunt, Schoolstraat 2 in Voorschoten. Kaarten à 17,50 euro zijn te bestellen via:
sinfoniettavoorschoten@gmail.com. In verband met coronamaatregelen kan bestellen alleen vooraf en met opgave van naam en emailadres. De QR-code of recente testuitslag zal aan de zaal worden gecontroleerd. Zie verder:
www.sinfoniettavoorschoten.nl


Sint Maartenviering

Op zondag 7 november vieren we Sint Maarten in de Dorpskerk (Kerkplein 2) in Voorschoten, aanvang 16.30 uur. Je hoort het spannende verhaal van ridder Maarten, hij komt zelf langs! We zingen ook liedjes, na de viering maken de kinderen lampions en er is lekkere Sint Maartensoep. Natuurlijk maken we een rondje om de kerk met de zelfgemaakte lampions! En na afloop krijgen de kinderen nog wat lekkers mee. Voor kinderen tot en met groep 6 (ongeveer). Mamma’s, pappa’s, oma’s, opa’s, enzovoort, zijn natuurlijk ook van harte welkom, voor hen is er koffie en thee terwijl de kinderen aan het knutselen zijn. Om uiterlijk 17.45 uur is het afgelopen. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom, toegang is gratis.


Herman Lodder en Songs for Friends in Laurentiuskerk

Zondag 14 november worden de orgels van de Laurentiuskerk bespeeld door Herman Lodder, vaste organist van de Dorpskerk in Voorschoten.
Speciale gasten zijn de dames van het koor Songs for Friends, een vrouwenensemble dat al jaren in wisselende samenstelling optredens verzorgt in de regio. Met een afwisselend programma brengen zij muziek van Gabriël Fauré en tijdgenoten ten gehore. De aanvang is 20.00 uur. Toegang als gebruikelijk gratis met na afloop een mandje voor dankbaarheid en donaties! Van harte welkom!
U hoeft zich vooraf niet aan te melden, maar neem wel een identificatiebewijs en QR-codes mee, u weet wel waarom.

Namens de Laurentius Orgelcommissie,
Peter van Beurden