Vos en Haas. (Foto: PR)
Vos en Haas. (Foto: PR) Foto:

Filmtheater Voorschoten

Avondvoorstellingen, zondagmatinee

Zaterdag 6 november, 20.00 en zondag 7 november, 15.30: Nr. 10
Drama/ thriller/ zwarte komedie, 97 min. Regie: Alex van Warmerdam. Kijkwijzer: 12. Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert.

Woensdag 10 november, 20.00: The Father
Drama, (VK 2020) 97 min. Kijkwijzer: 9. ‘The Father’ is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is.

Donderdag 11 en zaterdag 13 november, 20.00 en zondag 14 november, 15.30: No Time to Die
Actie, avontuur (VK/VS 2020), 163 min. Kijkwijzer: 12. In de 25e James Bond-film ‘No Time to Die’ heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA-agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie.

Jeugdtheater / familiefilms
Op woensdagen en in de weekends:

De Vloek van Lughus
Familiefilm (NL 2021), 73 min. Kijkwijzer: 9. Eeuwen geleden was er een plaaggeest actief. Hij liet wensen uitkomen, maar dan wel altijd op een manier waarop mensen het niet bedoelden en zo zorgde hij voor veel chaos. Uiteindelijk werd hij gevangen in een voorwerp en door iedereen vergeten. Tenminste, totdat de plaaggeest ontsnapt op de avond van Halloween 2021 en zichzelf nestelt in het beeld van Flipje in Tiel.

Mijn Vader is een Saucisse
Familiefilm, komedie, drama (Be 2020/21), 84 min. Kijkwijzer: AL. Zoë (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en wil hem dan ook helpen zijn doel te bereiken.

Zondag 14 november, 11.00: Vos en Haas: een feest voor Haas
door theatergroep Houtjetouwtje Geschikt voor kinderen van 4-7 jaar. De voorstelling duurt ca 45 minuten. Kaartje (ook voor begeleiders): € 9,-. Haas is wintermoe. Vos weet niet hoe hij haar kan troosten en is ten einde raad. Dan schiet hem iets te binnen om Haas op te vrolijken: Hij geeft een feest, speciaal voor haar! Een speelse, interactieve voorstelling met aanstekelijk poppenspel en veel muziek.

Sinds 25 september werken we weer met de volledige zaalcapaciteit (96 plaatsen) op basis van toegang met coronabewijs van vaccinatie of van negatieve Covid-testuitslag en identiteitsbewijs voor bezoekers van 13 jaar en ouder. Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt, vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via
www.filmtheatervoorschoten.nl.
Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes:
www.filmtheatervoorschoten.nl