(Foto: Pixabay.com)
(Foto: Pixabay.com) Foto: Highwaystarz-Photography

Tabletactie voor mensen die hun digitale vaardigheden willen ontwikkelen

Zit je regelmatig alleen thuis? Wonen je (klein)kinderen ver weg en zou je best eens willen beeldbellen met ze, maar weet je niet hoe? Of lijkt het je leuk om af en toe een spelletje te spelen met iemand op afstand? Dit kan allemaal met een seniorentablet, en nog veel meer.

De wereld is de afgelopen jaren flink veranderd. Digitale middelen zoals computers en smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Je hebt misschien wel eens iets gedaan met een laptop of zo’n telefoon, maar dat sprak je toen niet aan. Misschien volgde je het niet helemaal als iemand, bijvoorbeeld een kleinkind, het even snel wilde uitleggen. Of was je bang om op de verkeerde knoppen te drukken. Wat de reden ook geweest is, inmiddels ben je wel benieuwd naar deze digitale middelen. Naar wat bijvoorbeeld een seniorentablet, voor je kan betekenen. Je hebt alleen wat hulp nodig om hier vertrouwd mee te raken.

Voorschoten Voor Elkaar wil jou graag helpen via het ‘Uitleen Tabletproject’. Hierbij kunnen geïnteresseerden een leentablet én thuis begeleiding krijgen door een vrijwilliger uit de buurt. Deze vrijwilliger legt de werking van de tablet uit zodat je zelf aan de slag kunt. Zo werken jullie samen aan jouw digitale vaardigheden. Rustig op je eigen tempo. Uiteraard zorgen we ervoor dat deze vrijwilligersbezoekjes ‘coronaproof’ en veilig zijn. Als deelnemer mag je de tablet gedurende vijf weken lenen en daarna besluiten om deze wel of niet over te nemen. Voorschoten Voor Elkaar koopt zo nodig weer een nieuwe tablet om aan iemand anders te kunnen uitlenen.
Heb je belangstelling? Of ken je iemand anders voor wie dit een geschikte actie is? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 071 - 561 90 01. Na aanmelding neemt één van onze sociaal werkers contact met je op. Belangrijk om te weten: we komen nooit zomaar bij je langs, we maken altijd eerst een afspraak.