Repair Café Voorschoten

Zaterdag 30 oktober a.s. is Repair Café Voorschoten weer geopend van 10.00 tot 15.00 uur in het atelier Zij aan Zij in de passage aan de Schoolstraat 100 en 108 in Voorschoten.
Dit keer staan wij met onze groep vrijwilligers weer klaar voor alle defecte huishoudelijke apparatenDaarnaast bent u ook weer welkom voor kleding- en textielreparaties, kapot meubilair en speelgoed en kleine fietsreparaties en kunnen wij uw messen en scharen slijpen.
Een bezoek aan het Repair Café is kosteloos, maar voor benodigde onderdelen zoals stekkers, snoeren, lampen, batterijen vragen wij wel een kleine financiële vergoeding. Ook een vrijwillige financiële bijdrage van iedere bezoeker wordt op prijs gesteld, waarvan wij weer gereedschappen en materialen kunnen aanschaffen.
Voor overige informatie verwijzen wij u naar onze site
www.repaircafevoorschoten.nl of
www.repaircafenederland.nl


Jazzconcert EigenGrau op 30 oktober in het Cultureel Centrum

EigenGrau is een experimenteel jazztrio, kortgeleden opgericht door studenten van het Koninklijk Conservatorium: Simon Gelsdorf op piano, Thor Johansen op bas en Nikolas Tsangaris op drums. De leden komen uit Duitsland, Denemarken en Cyprus en daardoor brengen zij ieder een andere internationale muzikale achtergrond en inbreng met zich mee. Zij gebruiken en combineren dit gegeven in nieuwe onderzoekende en energievolle composities. Hun muziek bevat een veelheid aan muziekstijlen met invloeden uit traditionele bebop, Nordic Jazz, klassieke muziek en ritmes geïnspireerd door Midden-Oosterse artiesten zoals Tigran Hamasyan, Avashai Cohen en Shai Maestro.
Op zaterdag 30 oktober worden zij vergezeld van de jonge saxofonist Hristo Goleminov afkomstig uit Portugal, om samen als kwartet op te treden en hun eigen stukken van het trio en die van Hristo te combineren om op een nieuwe en muzikale manier op ongebaande paden te treden.
Cultureel Centrum Voorschoten. Aanvang: 20:00 uur, donateurs en tot 18 jaar gratis toegang!
Zie voor meer info: www.pjpj.nl


Herfstfeest en Natuurwerkdag in de 
Natuurspeeltuin

Zondag 31 oktober is iedereen van 14:00 uur tot 17:00 uur welkom op het grote herfstfeest in de Natuurspeeltuin. Er worden herfstverhalen voorgelezen; onder begeleiding van de Haagse Boomtoppers kunnen de hoogste boomtoppen worden bereikt; er worden heerlijke broodjes gebakken boven het kampvuur; er kan worden kennis gemaakt met de kleinste bewoners van de speeltuin; er is een paddenstoelensafari en nog veel meer. De toegangsprijs voor dit feest bedraagt 5 euro.
Omdat dit een evenement betreft, zijn de vrijwilligers van de speeltuin verplicht naar de CoronaCheck-app te vragen.

Zaterdag 6 november is het Nationale Natuurwerkdag en tevens de laatste klusdag van dit jaar. De wilgenobjecten worden gesnoeid en opnieuw gevlochten. Ook wordt er een nieuwe moestuinbak gebouwd en zijn er andere klussen uit te voeren. Om 14:00 uur start de klusmiddag en deze duurt tot 17:00 uur. Opgeven kan door een mail te sturen naar
info@natuurspeeltuinvoorschoten.nl.


Jubileumconcert Sinfonietta Voorschoten

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Kamerorkest Sinfonietta Voorschoten wordt een jubileumconcert gegeven. Op het programma staat onder andere symfonie Nr. 3 van Schubert en zes liederen, bewerkt voor sopraan en orkest van Schubert en Mozart. Het orkest staat onder leiding van Hendrik Jan Brethouwer en sopraan Mariana Caldeira Pinto zal de liederen zingen.
Het jubileumconcert vindt plaats op zondagmiddag 7 november a.s. om 14.30 uur in Het Kruispunt, Schoolstraat 2 in Voorschoten. Kaarten à 17,50 euro zijn te bestellen via:
sinfoniettavoorschoten@gmail.com. In verband met coronamaatregelen kan bestellen alleen vooraf en met opgave van naam en emailadres. De QR-code of recente testuitslag zal aan de zaal worden gecontroleerd. Zie verder:
www.sinfoniettavoorschoten.nl


Herman Lodder en Songs for Friends in Laurentiuskerk

Zondag 14 november worden de orgels van de Laurentiuskerk bespeeld door Herman Lodder, vaste organist van de Dorpskerk in Voorschoten.
Speciale gasten zijn de dames van het koor Songs for Friends, een vrouwenensemble dat al jaren in wisselende samenstelling optredens verzorgt in de regio. Met een afwisselend programma brengen zij muziek van Gabriël Fauré en tijdgenoten ten gehore. De aanvang is 20.00 uur. Toegang als gebruikelijk gratis met na afloop een mandje voor dankbaarheid en donaties! Van harte welkom!
U hoeft zich vooraf niet aan te melden, maar neem wel een identificatiebewijs en QR-codes mee, u weet wel waarom.

Namens de Laurentius Orgelcommissie,
Peter van Beurden