Afbeelding
Foto:

Filmtheater Voorschoten

Avondvoorstellingen, zondagmatinee

Zondag 31 oktober, 15.30 uur: Frida - Viva La Vida
Kunstdocumentaire, biografie, 98 min. Kijkwijzer: 9. Frida Kahlo (1907-1954), de Mexicaanse kunstenares wist als geen ander haar eigen, overwegend schrijnende levensverhaal te vangen in kleurrijke zelfportretten. Na haar dood werd Frida Kahlo een icoon die honderdduizenden bezoekers trekt naar exposities over de hele wereld. Ze is een fenomeen en inspiratiebron voor boeken, muziek, films en mode. Maar wie was Frida in het echte leven?

Donderdag 4 november, 20.00 uur: No Hay Camino
Documentaire, biografie NL 2021, 92 min. Kijkwijzer: AL. Als regisseur Heddy Honigmann van haar dokter te horen krijgt dat ze niet lang meer te leven heeft, besluit ze een reis te maken langs plekken en mensen die voor haar een grote betekenis hebben. Ze keert terug naar Peru, het land waar ze opgroeide en documentaire klassieker Metaal en Melancholie maakte.

Vrijdag 5 november, 20.00 uur: The Doors – Live at the Bowl ’68 Special Edition
Op 5 juli 1968 speelden The Doors een legendarisch concert op de planken van de Hollywood Bowl in Los Angeles. Dit concert wordt gezien als een van de beste optredens van de band die ooit is vastgelegd op film. Het gehele concert is te zien. Daarnaast is er exclusief voor bioscoop een muzikaal optreden én interview te zien met drummer John Densmore en gitarist Robby Krieger.

Zaterdag 6 november, 20.00 uur: Nr. 10
Drama/ thriller/ zwarte komedie, 97 min. Regie: Alex van Warmerdam. Kijkwijzer: 12. Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert.

Familiefilms
op woensdagen en in de weekends

De Vloek van Lughus
Familiefilm (NL 2021), 73 min. Kijkwijzer: 9Eeuwen geleden was er een plaaggeest actief. Hij liet wensen uitkomen, maar dan wel altijd op een manier waarop mensen het niet bedoelden en zo zorgde hij voor veel chaos. Uiteindelijk werd hij gevangen in een voorwerp en door iedereen vergeten. Tenminste, totdat de plaaggeest ontsnapt op de avond van Halloween 2021 en zichzelf nestelt in het beeld van Flipje in Tiel.

Mijn Vader is een Saucisse
Familiefilm, komedie, drama (Be 2020/21), 84 min. Kijkwijzer: AL. Zoë (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en wil hem dan ook helpen zijn doel te bereiken.

Sinds 25 september werken we weer met de volledige zaalcapaciteit (96 plaatsen) op basis van toegang met CoronaCheck-app of van negatieve Covid-testuitslag en identiteitsbewijs voor bezoekers van 13 jaar en ouder. Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via
www.filmtheatervoorschoten.nl. Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes:
www.filmtheatervoorschoten.nl