(Foto: Paul van Wezenberg)
(Foto: Paul van Wezenberg) Foto: Paul van Wezenberg

Wethouder en Rotary planten tulpenbollen
op Wereld Polio Dag

Tulpenbollen planten. Daarmee vroegen Rotaryleden afgelopen zaterdag door heel Nederland aandacht voor Wereld Polio Dag, ook in Voorschoten. Op de rotonde voor het gemeentehuis zette wethouder Marcel Cramwinckel de eerste bollen in de grond. “Als gemeente vinden wij dit een heel goed initiatief”, legt de wethouder uit. “Ik werk er dan ook graag aan mee.”

Sinds 1985 steekt Rotary met de wereldwijde campagne End Polio Now de handen uit de mouwen om de verlammende ziekte polio uit te roeien. De acties werpen hun vruchten af want het aantal gevallen van polio is met 99 procent verminderd. Een kleurrijk initiatief van eigen bodem is de tulpenbollenactie, waarbij Rotaryleden voor vijftien euro een doosje bollen kopen om in eigen tuin te planten, cadeau te doen of voor dezelfde prijs door te geven. Van elk doosje gaat bijna tien euro naar het goede doel. De Bill & Melinda Gates Foundation verdrievoudigt dat bedrag.
"Echt een geweldig gebaar, want al voor 54 cent is een kind voor het leven beschermd”, zegt Rotarylid Albert Brans, initiatiefnemer van de actie in Voorschoten. "De eerste bollen staat nu in de grond. Binnenkort planten we er nog veel meer, zodat de rotonde van Veurst Tuinmeubelen er dit voorjaar rood-geel bij zal liggen.”