Afbeelding
Foto:

Records, gezelligheid en plezier bij OVAK

De Open Voorschotense Atletiek Kampioenschappen (OVAK) zijn zaterdag succesvol verlopen. Meer dan zeventig pupillen en junioren streden in hun eigen categorie om de atletiektitel bij Voorschoten’97. Daarnaast genoten zowel de atleten als het publiek van de sfeer en gezelligheid.

Tijdens de OVAK staat de strijd om de Voorschotense atletiektitels centraal. Niet alleen de atleten van Voorschoten’97 mogen meedoen, maar ook broertjes en zusjes en voetballeden. Dit zorgt voor een mooie mengelmoes van deelnemers. Sommige kinderen weten precies hoe alles moet, terwijl anderen de onderdelen nog moeten leren en tegelijkertijd ervaren hoe leuk deze sport is.

De kinderen deden de onderdelen kogelstoten, verspringen, vortex- of speerwerpen en sprint. Zij waren verdeeld in vier groepen en gingen met elkaar de onderdelen af. De trainers Walter Boom, Dennis Huijssteden de Wit, Aïsha Snieder en Teun Wilde gingen met hen mee. Vrijwilligers met kennis van de disciplines leidden de onderdelen en kregen daarbij steun van enthousiaste ouders die onder andere moesten klokken, meten en aanvegen. Lees verder op pagina 3.

Foto: De sprint is één van de meest spectaculaire onderdelen van de OVAK. (Foto: PR)