(Foto: Luuk Oerlemans)
(Foto: Luuk Oerlemans) Foto:

Volgend jaar 25-jarig bestaan, Voorschoten’97 viert jubileum!

Op 1 juli 2022 is het 25 jaar geleden dat Voorschoten’97 werd opgericht. Dat gaat groot gevierd worden. Een speciale jubileumcommissie is hard aan het werk om een spetterend programma samen te stellen.

Veel dorpsbewoners zullen het nog wel weten. Bijna 25 jaar geleden fuseerden SVLV, Randstad Sport en SV Voorschoten tot Voorschoten’97. De start was onwennig, zoals dat gaat als drie iconische verengingen samengaan. Maar al snel groeide Voorschoten’97 uit tot een grote, levendige club. Met veel betrokken leden heeft de vereniging anno 2021 een verbindende rol in het dorp. Waar ben je in het weekeinde? Op Sportpark Adegeest! Landelijk gezien geldt Voorschoten’97 als voorbeeld voor hoe je een fusieclub tot een succes kunt maken.

Hoogtepunt van de festiviteiten is het eerste weekeinde van juli 2022. Op vrijdag 1 juli organiseert clubhistoricus Hans Douw samen met Daan Lobel een voetbalquiz waarbij kennis van het Voorschotense voetbal een pré is. Zaterdag 2 juli komen de jeugdleden van Voorschoten’97 in actie en vinden er twee jubileumduels plaats. De beste voetballers van de afgelopen 25 jaar, verzameld in een sterrenteam zaterdag en een sterrenteam zondag, komen dan in actie. Zondag spelen alle senioren een toernooi waarna het jubileumweekeinde wordt afgesloten met een spetterend slotfeest.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een uniek jubileumshirt. In dit speciaal voor Voorschoten’97 ontworpen shirt komen verleden en heden samen. De hechte band tussen de vereniging en ons mooie dorp komt hierin op een bijzondere manier tot uiting. De zaterdag en zondag 1 gaan voetballen in het jubileumshirt. Zo snel mogelijk na de winterstop. Alle leden van de club krijgen de kans het shirt te bestellen, omdat teams er ook competitie in mogen spelen. Het bestelproces begint binnenkort en het shirt zal gepresenteerd en uitgeleverd worden op een speciale Football Shirt Friday in de kantine. Alle inwoners van Voorschoten zijn welkom om hierbij aanwezig te zijn, mede omdat op deze avond de verkiezing van het mooiste voetbalshirt van het dorp zal zijn.

Ook wordt er een loterij georganiseerd. Met veel bijzondere prijzen. Lotenverkoop start in januari. Gedurende het jaar, maar vooral na de winter als de temperatuur weer behaaglijk is, worden er verschillende toernooien georganiseerd. Ook de atletiek komt met een programma. Momenteel werken heel veel leden samen om er een heel bijzonder jubileumjaar van te maken. Heb je een idee of wil je helpen?
jubileumv97@gmail.com