(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Succesvolle jaarvergadering HBVV

Door de versoepeling van de coronamaatregelen kon de jaarvergadering van de HBVV plaatsvinden. Na anderhalf jaar aan de weg te hebben getimmerd kon het bestuur van de Huurdersbelangenvereniging Voorschoten publiekelijk haar wel en wee en financieel jaarverslag, delen met haar leden.

De avond werd geopend door de voorzitter Nelleke Botermans. In vogelvlucht vertelde zij over het ontstaan van de HBVV. Hierna werd de dagelijkse gang van zaken besproken, in het kort hieronder een paar opmerkingen:
Na een zeer moeilijke start met Woonzorg zijn er uiteindelijk goede gesprekken geweest.;
Met vertrouwen wordt uitgekeken naar de samenwerking straks met Rijnhart Wonen en Ons Doel, die de woningen van Woonzorg overnemen.;
Huurders hoeven zich geen zorgen te maken is beloofd. Geen sloopplannen, geen hogere huren, onderhoudscontracten worden overgenomen en de HBVV blijft de huurders, van de aan deze partijen verkochte woningen, vertegenwoordigen.

Secretaris Peter van Egmond zit voor de HBVV aan bij het gemeentelijk overleg en praat mee over de bouwplannen van de gemeente en wooncorporaties. “Helaas”, zo vertelt hij, “is het niet duidelijk te krijgen wat die plannen precies voor de sociale huurders gaan inhouden. Ik wil weten wat er gebouwd gaat worden op Starrenburg 3, Intratuin en Arsenal Segaar. De grootste bouwlocaties in Voorschoten”.
Voor de HBVV is duidelijk, dat de gemeente Voorschoten absoluut niet duidelijk is.

Nog meer punten die uit de vergadering naar voren zijn gekomen:
- Omdat de woningen zeer slecht zijn geïsoleerd en de gasprijzen de pan uit rijzen, was daar veel onrust over.
- De verduurzaming van de woningen is een speerpunt van de HBVV.
- Hoe komt het toch dat alle bouwprojecten naar Niersman gaan?

Vervolgens werd het financieel jaarverslag gepresenteerd door onze penningmeester Anita Kharpatoe, waarna wij helaas van haar, wegens ziekte, afscheid moesten nemen. Zij werd hartelijk bedankt voor haar inspanningen.

De vergadering werd met een positief gevoel afgesloten. Bestuurslid Peter van Egmond was blij dat de avond zo drukbezocht was. “We hadden een volle zaal met mensen die zich duidelijk betrokken voelde bij het werk van de HBVV.”

Ga naar onze website voor een uitgebreider verslag www.hbvv.nl.
En, oh ja, er worden aspirant-bestuursleden gezocht.