(Foto: Pim Rusch)
(Foto: Pim Rusch) Foto:

Lekker griezelen in De Groote Vink

Precies op de grens tussen Leiden en Voorschoten staat een karakteristiek gebouw dat iedere Voorschotenaar waarschijnlijk wel kent: de Groote Vink. Het gebouw staat al sinds jaren leeg, maar nu schijnt de poort af en toe open te gaan voor publiek. Zou je niet willen weten wat er nu in dat oude lege gebouw gebeurt? Durf jij te komen kijken?

Met Halloween op komst is de ervaringsvoorstelling ‘Waar is Bennie Bang?’ een uitgelezen kans om jouw angsten eens diep in de ogen te kijken. ‘Waar is Bennie Bang?’ is een onconventionele voorstelling waarin je wordt overspoeld door een bonte stoet van surreële beelden en ervaringen, gebaseerd op de angsten die bewoners van onder andere Leiden en Voorschoten ons aanboden.
We zijn die zoektocht naar angsten begonnen omdat we merkten dat er momenteel veel angst is onder jong en oud. Bijvoorbeeld één op de acht jongeren en één op de drie studenten kampt met een angststoornis of herkent zich in de signalen van een burn-out. De noodzaak om dit als (theater)makers bespreekbaar te maken, spreekt dus voor zich....
Ook kinderen legden hun angsten voor ons vast, in de vorm van kleurrijke tekeningen. Anderen schreven een gedicht en makers van ‘Uit de Kunst’ legden hun negatieve ervaringen en gevoelens gedurende de coronacrisis vast in beeldmateriaal. Dit alles is voor iedereen te ervaren in ‘Waar is Bennie Bang?’

Voorstellingen         22, 23, 29 en 30 oktober a.s.
Aanvang: 20.00 uur.
Entree: € 15,- p.p.
Locatie: De Groote Vink, Vinkweg 3, Leiden. (Kom met de fiets want parkeren is zeer beperkt mogelijk. Hooguit bij het einde van de Haagweg, net voor de brug of bij de tennisbaan in Stevenshof, loopafstand 3 min.)
Reserveren: info@fieldsofwonder.nl