(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Parel van Voorschoten voor Jan Teske

Zaterdag 9 oktober reikte burgemeester Stemerdink de Parel van Voorschoten uit aan Jan Teske, voor zijn jarenlange betrokkenheid bij het lokale voetbal en bij Museum Voorschoten.

Het museum organiseerde een najaarsborrel voor de tentoonstellingsgroep, en zo stapte Jan Teske nietsvermoedend binnen. De komst en de toespraak van de burgemeester verraste hem volkomen.

Jan Teske (1949), geboren en getogen in Voorschoten, was gedurende 13 jaar (van 2006 tot 2020) actief als vrijwilliger voor Museum Voorschoten. Hij was lid van de tentoonstellingsgroep, bedacht nieuwe tentoonstellingen en werkte mee aan het inrichten daarvan. Zijn interesse in de geschiedenis van het dorp en zijn uitgebreide netwerk van Voorschotenaren waren voor het museum heel waardevol. 

Bij het inrichten van de tentoonstellingen verleende hij hand- en spandiensten waar dat nodig was: lijsten ophangen, vitrines plaatsen en uitlichten, etc. Zelfs voor onderhoudswerkzaamheden zoals het verven van muren kon een beroep op hem worden gedaan.

Vóór zijn werk bij het museum was Jan vanaf 1973 actief betrokken bij het amateurvoetbal, eerst bij SVLV en vervolgens bij Voorschoten ’97. Zo leidde hij verschillende jeugdelftallen en het eerste seniorenelftal van SVLV.

Jan Teske moet zijn vrijwilligerswerk helaas om gezondheidsredenen beëindigen.