Inloopconcert in de Dorpskerk

Inloopconcert in de Dorpskerk

Op 17 oktober a.s. wordt het eerste inloopconcert van dit seizoen gehouden. Niet zoals u gewend was in Het Kruispunt, maar deze nieuwe serie zal gestart worden in de Dorpskerk. Na de verbouwing van de Dorpskerk en de coronaperiode zal er een voorzichtig begin worden gemaakt met een nieuwe reeks inloopconcerten.
Het eerste orkest dat te horen zal zijn is het Concertorkest van Laurentius. Dit orkest is in 2015 opgericht en is daarmee het jongste orkest van deze vereniging. In eerste instantie voor oud-leden van de Drumfanfare, die de combinatie muziek en marcheren te intensief vonden, maar nog wel muziek willen blijven maken bij Laurentius.
Ondertussen is de huidige bezetting van dit orkest naar twintig leden uitgebreid met muzikanten die geen lid zijn geweest van de Drumfanfare. Het repertoire wordt in samenspraak met de leden en de dirigent bepaald. Veel muziek wordt gearrangeerd door trompettist Marc van Niel.
Het repertoire bestaat onder andere uit oer-Hollandse liedjes, popmuziek, vergeten series en concertwerken zoals Concerto d'Amour en een arrangement van ‘Pirates of the Caribbean’. Gedurende de kerstperiode treedt het Concertorkest op als Charles Dickens Orkest in de regio.
Op 17 oktober staat het orkest onder leiding van Nelleke de Vries.
Aanvang: 16.00 uur.
Adres: Kerkplein 2 in Voorschoten (entree via de deur onder de kerktoren).


Orgelconcert Laurentiuskerk

Zondagavond 17 oktober zal er weer een orgelconcert plaatsvinden. De Laurentius Orgelcommissie is blij dat het, na alle Covid-perikelen, weer mogelijk is. Petra Veenswijk zal onze orgelgast zijn. Zij is de vaste organist van het orgel in de Maarschalkerweerdorgel in de Maria van Jesse kerk te Delft. Daarnaast heeft zij een internationale concertpraktijk. In haar concert speelt ze op het grote en kleine orgel van de Laurentiuskerk werken van Sweelinck, Kerll, Bach, Dubois, Saint-Saens, Derx en Flor Peeters.
Op dit moment is nog niet helemaal duidelijk hoe soepel de maatregelen op de 17 oktober kunnen zijn. We gaan er nu van uit dat de anderhalve meter en het blijven zitten waar je zit nog zal gelden. Het wordt dus een aaneengesloten programma van ruim een uur. Ook zal nog wel het maximum van 60 aanwezigen gelden. Wat betreft eventuele aanscherpingen (vooraf aanmelden bijvoorbeeld) raden we u aan te zijner tijd de website van de commissie te raadplegen:
www.laurentiusorgelconcerten.nl.
Van harte welkom dus. We hopen u de 17e in de Laurentiuskerk van Voorschoten te kunnen verwelkomen. Het concert begint om 20.00 uur en na afloop is een collecte om de onkosten te bestrijden.
Namens de orgelcommissie,
Peter van Beurden


Alzheimer Café Voorschoten -
Thema-avond 20 oktober

Na een succesvolle eerste bijeenkomst van een nieuw seizoen organiseert Voorschoten Voor Elkaar een tweede bijeenkomst van het Alzheimer Café Voorschoten. Deze vindt plaats op woensdagavond 20 oktober en heeft als thema: ‘Ik hou nog steeds van jou’. Op dit moment van schrijven gaan wij ervan uit dat ook deze avond fysiek bijgewoond kan worden. Vanwege de coronamaatregelen is het wel noodzakelijk om je van tevoren aan te melden. De gastspreker van de avond is Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg. Frans Hoogeveen spreekt, naar aanleiding van zijn zojuist verschenen boek ‘Intimiteit en seksualiteit bij dementie’, over wat er allemaal in je relatie met je partner kan veranderen als hij of zij dementie krijgt. Dag en tijd: woensdagavond 20 oktober. Start om 19.30 uur (eventuele inloop vanaf 19.00 uur), einde om 21.30 uur. Locatie: Vliethuis, Professor Einsteinlaan 2F, Voorschoten. Bel voor aanmelden of meer informatie met 071 - 561 90 01 of mail naar: info@voorschotenvoorelkaar.nl. Houd ook onze website
(www.voorschotenvoorelkaar.nl) in de gaten voor actuele informatie.
Het Alzheimer Café Voorschoten is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, mantelzorgers, hulpverleners of andere geïnteresseerden. Het Alzheimer Café biedt voorlichting, contact met lotgenoten en de mogelijkheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Onder leiding van een gespreksleider wordt ingegaan op allerlei aspecten van dementie.


Online ‘Ouderschap en Hechting met je baby’ – voor aanstaande ouders

Op woensdag 20 oktober a.s. organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Voorschoten de informatiebijeenkomst Ouderschap en Hechting met je baby. Deze is bedoeld om zwangere vrouwen en hun partners voor te bereiden op het ouderschap. Moeder of vader worden verandert je leven enorm. Iedereen gaat daar op zijn/haar eigen manier mee om. Deze interactieve bijeenkomst helpt je voorbereiden op het ouderschap. De informatiebijeenkomst vindt online plaats via Zoom op woensdag 20 oktober a.s. van 19.00 - 21.00 uur. Deze bijeenkomst is gratis! Voor meer informatie en aanmelden, ga naar www.cjgcursus.nl.


Thema-avond Kansplus Rijnstreek

Nieuwveen - Kansplus Rijnstreek organiseert op 27 oktober aanstaande een Thema-avond met als onderwerp: ‘Wat heeft corona betekend voor de mensen met een verstandelijke beperking en hun familie?’ Tijdens de avond wordt ingegaan op het landelijk beeld dat middels een enquête is vastgesteld. Daarnaast is er ook ruimte om persoonlijke beelden, positief of negatief, uit te wisselen. Uiteraard worden die avond de coronaregels in acht genomen. De locatie is in het restaurant op het terrein van Zorglocatie Landgoed Ursula, Anne Hendrik Kooistraat 130, 2441 CP Nieuwveen. Inloop vanaf 19.30 uur. Gestart wordt om 20.00 uur. Aanmelden kan telefonisch, tel. 071-541 51 48 of per e-mail:
mvegmond2019@gmail.com


Herfstconcert in de Dorpskerk

Vrijdag 29 oktober om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) organiseert de Toonzetter een klassiek concert in de Dorpskerk met het Trio 258 te Voorschoten (Kerkplein 2). Trio 258 zal werken van Haydn, Sjostakovitsj, Schubert en Rachmaninoff uitvoeren. Het concert is voor iedereen toegankelijk. We gaan ervan uit dat u gevaccineerd bent tegen het virus. Tevens kunnen er kaarten bij het voorverkoopadres, Mijn iDé Foto, Schoolstraat 184, 2252 CN Voorschoten, worden gekocht.

Entree: 25 euro inclusief een pauzedrankje. Het trio bestaat uit: piano: Lestari Scholtes; viool: Eduardo Paredes Crespo; cello: Leonard Besseling.