(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Voorschoten’97 Atletiek scoort in Leiden en München

Tijdens de Leiden Marathon heeft Voorschoten’97 Atletiek zich zondag van zijn beste kant laten zien. Dennis Rog, Ilona Stoop en Joost van Kempen volbrachten de klassieke afstand, Irene Kuin haalde het podium op de 5 kilometer en Marlous Jespers was de beste in de categorie 60+ op de 10 kilometer.

Iedereen heeft er meer dan anderhalf jaar op moeten wachten, maar voorzichtig komen de eerste (grote) loopevenementen weer op gang. De Leiden Marathon verplaatste zijn evenement vroegtijdig naar oktober en werd daar, geholpen door de versoepelingen van de coronamaatregelen, voor beloond. Enkele weken geleden konden zij met trots aankondigen dat het evenement door kon gaan.

Dat de atleten van Voorschoten’97 gedurende de coronaperiode goed zijn blijven trainen, blijkt wel uit de massale inschrijving. Maar liefst 28 deelnemers van Voorschoten’97 waren op tijd wedstrijdfit en vlogen door de Leidse straten. Rog, Stoop en Van Kempen hadden de afgelopen maanden zelfs voortdurend hoop gehouden op goed nieuws vanuit Leiden en gingen voor de hele marathon. Met veel steun langs de kant haalden zij alle drie de finish. Rog deed er 3.27 uur over, Van Kempen 3.48 uur en Stoop 4.30 uur.
Ook op de andere afstanden liet Voorschoten’97 zich goed zien. Kuin behaalde met een tijd van 19.40 knap het podium op de 5 kilometer. Haar goede prestaties beloven veel goeds voor het komende Zorg en Zekerheid Circuit. Op de 10 kilometer verraste Jespers met een snelle 52,58. Dit bleek de beste tijd te zijn in de categorie 60+. Elf Voorschotense lopers gingen voor de halve marathon. Daarvan was Marcel Boskamp de snelste met een mooie tijd van 1.25 uur.

Tegelijkertijd was er ook een groep van onze club actief in München. Zij hadden zich al ingeschreven voor deze buitenlandse marathon, toen bleek dat er tegelijkertijd ook in Leiden kon worden gelopen. De negen hardlopers kregen echter geen spijt van hun keuze. Zij genoten van de gezelligheid, de mooie stad en het evenement. Waldo de Boer, Tekin Kutlubay en Frank Snieder liepen met succes de hele marathon. Joan Ribbe, Arjan Vos, Fee Man, Maurice van den Heuvel, Miriam van den Westen en Linda de Blaer kozen voor de halve afstand.