(Foto: Archief DWK/GV)
(Foto: Archief DWK/GV) Foto:

Opnieuw Kinderhalloweenwandeling in Starrenburg en Bijdorp

Jeugdige fans van Halloween kunnen dit jaar opnieuw hun hart ophalen in Voorschoten. Net als vorig jaar organiseert Voorschoten Scare Zone op 31 oktober weer een Kinderhalloweenwandeling in de wijken Bijdorp en Starrenburg 1.

Door Hans Beukema

Jan Zadelaar, één van de creatieve breinen van deze organisatie, kan niet wachten tot de laatste dag van deze maand. "Er gaan nog meer huizen meedoen aan dit kinderfestijn. Daar kunnen de kinderen verkleed aanbellen voor verpakt snoepgoed. Nu al zitten we boven de zestig huizen. Diverse bewoners wilden vorig jaar vanwege corona een jaar overslaan. Dit jaar gaan ze hun tuin in ‘Halloweenstyle' versieren.”
Voorschoten Scare Zone adviseert kinderen en omwonenden net als een jaar geleden wel om afstand te houden tijdens het uitreiken van lekkernijen. "We volgen waar mogelijk de richtlijnen van het RIVM, die op dat moment gelden.”
Zadelaar heeft nog een leuke verrassing voor de deelnemers in petto. "Voorschoten Scare Zone gaat een prijs uitdelen voor origineelste, en mooiste outfit. Dit zal gebeuren door middel van jezelf geplaatste foto op Voorschoten Scare Zone Facebook, daar worden dan een paar winnaars uitgekozen.”
Er was dit jaar wel een uitdaging voor de initiatiefnemers, de bereikbaarheid van de twee wijken. "Omdat de Valkenbruggen vanwege werkzaamheden afgesloten zijn, kunnen kinderen niet rechtstreeks van Bijdorp naar Starrenburg lopen. Ze moeten nu langs de Veurseweg”, legt Zadelaar uit. “We laten de kinderen eerst in Bijdorp beginnen. De deelnemende huizen in Starrenburg hoeven pas later paraat te staan met snoepgoed.” Zo heeft iedereen de mogelijkheid om naar Starrenburg te lopen, rijden of te fietsen (of te vliegen met je heksenbezem).
Voorschoten Scare Zone laat Kinderhalloween ook korter duren dan in 2020. “Uit een enquête kwam naar voren dat veel omwonenden het festijn te lang vond duren. De tijden moeten nog wel bekend gemaakt worden.”
De digitale plattegronden, waar alle deelnemende huizen opstaan, worden ook een blijvertje. "Voorschoten Scare Zone deed dat vorig jaar al om praktische redenen. "Dat is beter voor het milieu en er is minder contact met anderen bij het overhandigen.” Zadelaar gaat verder: "Met die digitale plattegronden weten de kinderen precies, waar ze langs kunnen gaan. En als er bij een bepaald huis al diverse kinderen staan, laat ze dan bij voorkeur naar een andere woning gaan. Met zo'n plattegrond kun je dat stimuleren. Ook zullen er dit jaar weer wegwijsgriezels aanwezig zijn.” De kinderen kunnen deze kaart kort voor 31 oktober via de Facebookpagina
www.facebook.com/HalloweenVoorschoten van de organisatie downloaden.
Tot slot zal supermarkt Hoogvliet wederom de sponsor zijn van het festijn.