Scene uit 'Berend Botje'. (Foto: PR)
Scene uit 'Berend Botje'. (Foto: PR) Foto:

Filmtheater Voorschoten

Sinds 25 september werken we weer met de volledige zaalcapaciteit (96 plaatsen) op basis van toegang met coronapasbewijs van vaccinatie of van negatieve Covid-testuitslag en identiteitsbewijs voor bezoekers van 13 jaar en ouder. Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via
www.filmtheatervoorschoten.nl. Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!

Avondvoorstellingen, zondagmatinee

Zaterdag 16 en woensdag 20 oktober, 20.00, zondag 17 oktober, 15.30: Minari
Drama (VS 2020), 115 min. Kijkwijzer: 9. Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David, houdt de familie constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.

Donderdag 21 oktober, 19.15 Live ballet – Le rouge et le noir
Deze voorstelling komt rechtstreeks vanuit Palais Garnier in Parijs, uitgevoerd door het orkest en ballet van de Opéra national de Paris. Kaartje: € 15,-. Ballet in drie acten; de voorstelling duurt circa 3 uur inclusief twee pauzes. De muziek is gecomponeerd door Jules Massenet en het libretto is van Pierre Lacotte naar de roman van Stendhal. De choreografie is van Pierre Lacotte. Het verhaal speelt zich af rond 1830. De hoofdpersoon, Julien Sorel, een charmante jongeman van eenvoudige komaf, wordt als beschermeling van een geestelijke geïntroduceerd in aristocratische kringen. Zo komt hij terecht in een wereld vol intriges, waarin politiek, religie en begeerte een rol spelen.

Familiefilms
In de herfstvakantie dagelijks (zie de website voor de aanvangstijden):

Berend Botje
Familiefilm (NL 2021) 80 min. Kijkwijzer: AL. Berend Botje is een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een Knoetel Ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken. Want voor Berend is niets onmogelijk!

The Addams Family op avontuur
Animatie, komedie, familiefilm (VS 2021) Nederlands gesproken, 93 min. Kijkwijzer: 9. De leden van de Addams Family zijn altijd hun griezelige, gekke zelf en dat zorgt voor verrassende ontmoetingen met allerlei nietsvermoedende mensen. Kijk mee naar hun grappige nieuwe avonturen!

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes:
www.filmtheatervoorschoten.nl