Afbeelding
Foto:

John de Vreede en Saskia Wilting willen van Wassenaar naar Barcelona lopen voor goed doel

"Mijn papa", zegt Isa Belle, "en mijn mama", zegt Lucas, “staan vaak bij het schoolplein te kletsen als ze ons naar school brengen.” “Weet jij waar ze het over hebben?” vraagt Isa Belle aan haar klasgenootje Lucas. Hij haalt zijn schouders op en zegt “Ik weet het niet maar het ziet er serieus uit”. Isa Belle en Lucas zitten in groep 4 van de Bloemcampschool en weten inmiddels wat er aan de hand is, waar papa John en mama Saskia over praten. De vader van Isa Belle heeft heel veel buikpijn en de moeder van Lucas werkt als onderzoeker in het ziekenhuis. Ze praten over hoe ze iets kunnen doen voor hele zieke mensen.

Mijn naam is John de Vreede, 50 jaar, vader van 2 kinderen en man van Kim. Samen met Saskia Wilting en de Maarten van der Weijden Foundation ben ik een actie gestart. Na zorgvuldige voorbereiding was het afgelopen week eindelijk zover dat we ermee naar buiten konden treden en is het verhaal live gegaan. Ruim twee jaar geleden is er bij mij darmkanker stadium 3 gediagnosticeerd. Ik kreeg het medische “all inclusive” pakket aangeboden met bestralingen, operaties en chemo. Deze ervaring is live changing en brengt naast heel veel stress ook nieuwe inzichten. Met de kennis en ervaringen die dit opgeleverd heeft wil ik wat doen. 

Ik fantaseer er over op loopafstand van mijn favoriete restaurant te wonen en laat dit restaurant nou midden in Barcelona gevestigd zijn. Wat is op loopafstand? Alle opties onderzocht en vond verhuizen daar naar toe de meest eenvoudige manier maar ja, daar stond ik binnen mijn gezin alleen in. Dan wordt het toch grenzen verleggen en besluiten dat Wassenaar best op loopafstand van Barcelona ligt. Zie het als metafoor voor het belangrijke onderzoek naar behandelingen om kanker te bestrijden. Het is een lange weg maar iedere stap die je zet is er eentje dichter bij het doel. 

Dit najaar loop ik binnen een maand van Wassenaar naar Barcelona om daar bij mijn favoriete restaurant te gaan eten. Wat zal het heerlijk zijn. Hiermee vraag ik aandacht voor wetenschappelijk onderzoek. Loop je voor €1,00 per kilometer een trainingsrondje met mij mee? Dan lopen we hier in de omgeving een rondje tussen de 15 en 25 kilometer. Isa Belle en Lucas willen heel graag helpen. Zij hopen aan iedereen in Wassenaar en Voorschoten een armbandje te verkopen want daarmee helpen we met elkaar de buikpijn van mensen beter te behandelen. Lees het complete verhaal op www.mvdwfoundation.nl/actie/john-de-vreede en steun ons! Of nog makkelijker, scan deze QR code