De Protestante Gemeente Wassenaar meldt…

Op 18 december heeft het kabinet een nieuwe lockdown afgekondigd. Daarop heeft het CIO (Interkerkelijk contact in overheidszaken) alle deelnemende kerken geadviseerd de nieuwe richtlijnen consequent te volgen en daarom gebruik te maken van de digitale opties voor de Erediensten. Juist nu, met het oog op de kerstdagen, vinden wij dit erg jammer. We hadden ons erop verheugd, zij het met de al van kracht zijnde beperkingen, om met elkaar dit jaarlijkse hoogtepunt te vieren. Helaas is dat nu niet mogelijk en zijn we genoodzaakt over te gaan op het uitzenden van de diensten. Bij de opnames zullen alleen de predikanten, ouderling van dienst, organist, een beperkt aantal zangers (max 12), een koster en de mensen die de uitzending verzorgen aanwezig zijn.

Dat houdt in:

24 december: Op kerstnacht (24 december) wordt er één dienst aangeboden via onze digitale kanalen (vanaf 19:00 uur). De dienst van 16:00 uur in de Messiaskerk komt te vervallen.

25 december om 10:00 uur: De drie kerstochtenddiensten worden live uitgezonden omdat ze alle drie anders zullen zijn. In de Dorpskerk betreft het een concertante kerstviering onder leiding van ds. Deodaat van der Boon, in de Kievietkerk een kerstviering met ook aandacht voor jeugd tot en met de basisschoolleeftijd onder leiding van ds. Jilles de Klerk en in de Messiaskerk een dienst die is gericht op de 12plus-jeugd met een aantal innovatieve ingrediënten onder leiding van ds. Esther de Paauw.

26 december om 10:30 uur: Op de Tweede Kerstdag wordt één dienst uitgezonden vanuit de Dorpskerk. Deze dienst staat onder leiding van Okko van Aardenne.

1 januari 2022 zal geen nieuwjaarbegroeting plaatsvinden.

2 januari om 10:00 uur is er een gemeenschappelijke dienst in de Kievietkerk onder leiding van ds. Esther de Paauw die live zal worden uitgezonden.

9 januari om 10:00 uur is er ook slechts één dienst in de Messiaskerk onder leiding van ds. Jilles de Klerk. Ook deze wordt live uitgezonden.

Voor latere zondagen wachten we de ontwikkelingen nog even af.

De live uitzendingen zijn te volgen op www.kerkdienstgemist.nl. De kerstnachtdienst zal ook te volgen zijn via ons YouTube kanaal: Dutch Divine Services Wassenaar.