Coördinator Wegatletiek Bert Boter geeft alvast het goede voorbeeld.
Coördinator Wegatletiek Bert Boter geeft alvast het goede voorbeeld. Foto:

Voorschoten’97 gaat voor 2500 kilometer in 25 dagen

Voorschoten - Het hek van Voorschoten’97 zit weer op slot. De komende weken kunnen de leden niet met elkaar trainen zoals ze dat zouden willen. Dat vindt de Atletiekcommissie geen leuke manier om 2022, het jaar waarin de club het 25-jarig jubileum viert, te beginnen. Bovendien willen zij niet dat iedereen de komende tijd op hun kont gaat zitten. Daarom hebben zij een uitdaging voor alle atletiek- en voetballeden. Samen gaan ze proberen om van 1 januari tot en met 25 januari 2500 kilometer te lopen!

Het principe is simpel. Gedurende deze 25 dagen houdt iedereen zelf bij hoeveel kilometers hij of zij loopt. Dit mag hardlopend of wandelend. Regelmatig sturen de leden hun kilometers door. Ze sturen tevens foto’s (het liefst in clubshirt) en / of een verhaaltje over hun gelopen rondjes mee. Een selectie van deze foto’s komen op de website en social media. Hier vind je ook regelmatig een update van de gezamenlijke kilometerstand. Via leuke berichten en posts houdt Voorschoten’97 Atletiek elkaar zo tijdens deze donkere periode op de hoogte van de gelopen rondjes.

Naast het gezamenlijke doel is er ook een individuele strijd. De club houdt namelijk ook een top-25 bij met de leden met de meeste kilometers. De kilometers van de junioren tellen twee keer mee. De pupillen krijgen hun aantal kilometers keer drie. Een vermelding in de top-25 is natuurlijk een prachtig doel. Voor de nummer 1 ligt er bovendien een mooie prijs klaar!
Voorschoten’97 is ervan overtuigd dat ze de 2500 kilometer gaan halen. Maar nog belangrijker vinden zij dat iedereen elkaar de komende weken stimuleert en helpt om fit te blijven en plezier te houden in het lopen.