Afbeelding
Foto:

Stichting Run for Rio bestaat al 32 jaar

De Wassenaarse stichting Run for Rio is op 17 februari 1989 door een team van hardlopers opgericht. Zij hadden het idee opgevat om op eigen kosten aan de marathon van New York deel te nemen en hiermee geld in te zamelen voor een straatkinderenproject in Rio de Janeiro. In de loop der jaren heeft de stichting Run for Rio ruim twintig projecten op drie continenten ondersteund, in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. 

Door John Schrader

Het doel van Run for Rio is ondersteuning bieden aan kansarme kinderen in ontwikkelingslanden in de vorm van voorzieningen op het gebied van onderwijs. Het zijn kinderen die geen mogelijkheid hebben om (basis)onderwijs te volgen en daarmee geen uitzicht hebben om in hun eigen bestaan te kunnen voorzien.

In 2019 heeft Run for Rio een nieuw project in Oeganda gekozen. Het project omvat de bouw van een school voor primair onderwijs in Kalagala. De lokale gemeenschap groeit de laatste jaren. Daarom is Run for Rio hier gestart met financiering van de bouw van de New Horizon Community School. De werkelijke bouw van de school ter plaatse wordt geleid door de ervaren Piet Buitendijk van de stichting Noah’s Ark. In nauw overleg is besloten dit nieuwbouwproject in een drietal fases te verdelen:
Fase 1: In 2020 zijn drie leslokalen, een toiletgebouw en een waterput gebouwd.
Fase 2: Begin 2022 worden vier leslokalen en een toiletgebouw gerealiseerd.
Fase 3: In de laatste fase (2022-2023) staan de bouw van de resterende leslokalen, een computerlokaal en bibliotheek gepland.

Voor haar inkomsten is Run for Rio afhankelijk van onder andere donaties van fondsen, kerkelijke collectes, legaten, sponsoring van hardloop- en overige sportactiviteiten en giften van particulieren. Grote en kleine acties wisselen elkaar af.
In 2021 heeft een team bijna 30000 euro opgehaald met de Marskramerloop, er was een klaverjasavond en kortgeleden was daar de sponsorloop op de St. Jozefschool met een opbrengst van ruim 8500 euro.

Het bestuur van de stichting Run for Rio bestaat uit vijf ervaren bestuursleden. Run for Rio is trots op de trouwe steun van familie, vrienden, donateurs en andere belangstellenden. De stichting hecht ook veel belang aan periodieke communicatie. Daartoe wordt er drie keer per jaar een nieuwsbrief verspreid. Daarnaast worden in De Wassenaarse Krant regelmatig artikelen gepubliceerd. De stichting is daarnaast met een eigen pagina actief op Facebook en met een website op internet (www.runforrio.com).

Uw steun blijft heel hard nodig. Daarom hierbij ook ons banknummer: NL21INGB0000193157 t.n.v. stichting Run for Rio te Wassenaar. Voor verdere informatie kunt u ook contact opnemen met de voorzitter Leo Bellekom, tel 06-43 26 55 00.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding