Van links naar rechts: Burgemeester Leendert de Lange, Rijnhard Snouckaert, Jan Willem van der Geest, Peter Buschmann en Jan van der Kley. De eerste pakketten staan klaar om uitgereikt te worden.
Van links naar rechts: Burgemeester Leendert de Lange, Rijnhard Snouckaert, Jan Willem van der Geest, Peter Buschmann en Jan van der Kley. De eerste pakketten staan klaar om uitgereikt te worden. Foto:

Geslaagde kerstpakkettenactie Stichting Wassenaarse Hulpverlening

Het was een gezellige drukte bij het gemeentekantoor afgelopen vrijdag 17 december. Hier werd door de stichting Wassenaarse Hulpverlening aan ruim 300 Wassenaarders een Kerstpakket uitgedeeld. Wassenaarders die zijn aangewezen op de Voedselbank of die moeten rondkomen van een bijstandsuitkering. Er werd gewerkt met verschillende tijden, waardoor de mensen verspreid hun pakket kwamen ophalen.

We moeten voor de oorsprong van de stichting terug naar 1881. Toen werd de “Wassenaarse Spijskokerij” opgericht met als doel het verstrekken van maaltijden aan de armen. Deze spijskokerij was ondergebracht in een nevenruimte van de Dorpskerk, alwaar de arme Wassenaarse ingezetenen letterlijk een maal konden halen. In de editie van twee weken geleden werd al aandacht besteed aan het werk van deze Wassenaarse stichting.

Sinds 1979 worden er jaarlijks kerstpakketten uitgereikt. In het bestuur van de stichting is de plaats van de voorzitter ingevuld door de burgemeester van Wassenaar. In het huidige bestuur is onze burgemeester Leendert de Lange de voorzitter, verder bijgestaan door secretaris Peter Buschmann en penningmeester Rijnhard Snouckaert. Het bestuur wordt verder ondersteund door Jan Willem van der Geest, die de pakketten regelde en zorgde voor de logistiek.

Verder kregen alle mensen naast het Kerstpakket ook een envelop met waardebonnen te besteden bij de Jumbo uitgereikt door Jan van der Kley; hij reikte namens de Augustinusparochie deze envelop uit.

Al met al een mooie en warme middag die veel blijde en vrolijke gezichten opleverde. Hopelijk mag dit mooie gebaar nog jaren navolging krijgen door deze stichting Wassenaarse Hulpverlening.