(Op de foto v.l.n.r.: Romy van Keppel, Romano Spaans, Anton van Keppel, Joline Nijland, Jeroen Ruigrok, Eline van den Berg, Paulien van Dieren, Elisa Dreezer, Nancy Bellekom)
(Op de foto v.l.n.r.: Romy van Keppel, Romano Spaans, Anton van Keppel, Joline Nijland, Jeroen Ruigrok, Eline van den Berg, Paulien van Dieren, Elisa Dreezer, Nancy Bellekom) Foto:

Maak kennis met YMCA Meijendel!


In gesprek met Anton en Nancy namens de nieuwe YMCA Meijendel wordt het al snel duidelijk: wat een geweldig enthousiasme brengen deze gedreven mensen ertoe om komende zomer een kampweek te draaien. Eigenlijk mag je als kind een kampweek met deze leiding niet missen en dus is het belangrijk snel in te schrijven, want VOL IS VOL (Er kunnen maximaal 35 kinderen mee).

Door John Schrader

Dat de YMCA al jaren actief is in Wassenaar en omgeving is voor velen al langer bekend. Zo zijn vele kinderen mee geweest op zomerkamp en werden deelnemers later leiding bij de club of bij het kamp. Echter door zeer ingrijpende veranderingen in het beleid en de organisatie is een groot deel van de kampleiding het vertrouwen in het bestuur kwijtgeraakt. Als gevolg van de situatie heeft deze grote groep vrijwilligers ervoor gekozen om uit de kamporganisatie van de YMCA Wassenaar te stappen. Maar als het (kamp)vuurtje om kampleiding te zijn eenmaal brandt, gaat dat ook niet zomaar uit. Daarom is in overleg met YMCA Nederland besloten dat deze negen vrijwilligers als YMCA Meijendel een eigen kampweek zullen organiseren om de kinderen alsnog een hele leuke YMCA-zomerkampweek te garanderen! 

Voor alle kinderen in Wassenaar en daarbuiten, tussen de 8 en 14 jaar, is er de komende zomer dus de kans om mee te gaan met een onvergetelijk YMCA-zomerkamp. En of je nu al eerder mee bent geweest met een YMCA-kamp of dat je nog nooit op kamp bent geweest, de vrijwilligers van YMCA Meijendel zetten hun schouders eronder om komende zomer iets heel moois neer te zetten. Anton en Nancy zien dit met deze groep helemaal zitten.Want samen met deze kampgroep is er een ruime ervaring opgebouwd in het verantwoord en vertrouwd organiseren van een kamp. Sommigen van deze leidinggroep gaan al ruim 15 jaar mee! 

Vanaf komende zomervakantie 2022 zullen zij als YMCA Meijendel op kamp gaan in Driebergen. Het kamp vindt plaats van zondag 17 t/m zaterdag 23 juli 2022 (de tweede week van de zomervakantie), in de prachtig gelegen groepsaccomodatie “Het Boshuis”. Op dit kampterrein verblijven alle kinderen in gezellige slaapzalen, kookt de leiding elke avond iets lekkers en zijn er gedurende de hele week allerlei leuke, sportieve en creatieve activiteiten.Dus wil je een onvergetelijke YMCA-zomerkampweek met YMCA Meijendel meemaken? Schrijf je dan snel in! Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar ymcameijendel@gmail.com of neem eens een kijkje op de website. Anton, Nancy en de overige leiding staan al te trappelen om je te ontmoeten en willen graag een superprogramma gaan maken in de zomer van 2022!