Mensen helpen mensen: Steunfonds van de SMOW

Wassenaar - Het Steunfonds van de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) helpt mensen in financiële problemen In Wassenaar. Het fonds streeft ernaar om hulp te bieden bij het oplossen van concrete noden en problemen. Om in aanmerking te komen voor hulp van het Steunfonds moet men zich wenden tot de SMOW. In principe is de hulp eenmalig en functioneert het fonds als vangnet wanneer de bestaande regelingen tekortschieten. Vaak gaat het erom hulp te bieden om schulden te voorkomen.

In deze moeilijke tijden, mede veroorzaakt door corona, doen steeds meer mensen in financiële nood een beroep op het Steunfonds. Hierdoor zijn in de laatste jaren de uitgaven flink toegenomen van € 4000 in 2018 tot ca €15.000 in 2021.
Daarnaast krijgen deze personen via de SMOW begeleiding door vrijwilligers om een structurele oplossing voor hun problemen te vinden.

Het Steunfonds is volledig afhankelijk van giften; het ontvangt geen subsidie van de gemeente. Er wordt wel samengewerkt met de Diaconie van de PKN-kerken en met de Parochiële Caritas van de
Katholieke kerk. Dit jaar is bovendien een aanzienlijke bijdrage ontvangen van Rotary Wassenaar ter Horst.

Gezien de toename van de financiële vragen en het beroep op het fonds is het Steunfonds op zoek naar meer inkomsten om geen ‘neen’ te hoeven verkopen daar waar het dringend nodig is. Wij denken dan aan bijdragen van particulieren, fondsen en serviceclubs. Kunnen we op uw steun rekenen?
Het bankrekeningnummer is: NL 51 RABO 0366 1349 49, t.n.v. Stichting Steunfonds van de SMOW. Voor informatie zie: http://www.steunfonds.smowassenaar.nl/beleid