Afbeelding
Foto:

Stichting Dinka en de Dinka School in Tanzania, terugblik 2021

De situatie rondom corona in Tanzania is rustig en ons personeel en ouders van de kinderen beginnen inmiddels met zich te laten vaccineren. Zoals jullie wellicht weten, draait Dinka School voor een groot gedeelte op de betalende ouders. En ook zij hebben het zwaar (gehad). De reden is dat er geen toeristen zijn en heel veel ouders afhankelijk zijn van het toerisme. We hopen in 2022 weer nieuwe leerlingen te mogen ontvangen omdat het toerisme weer een beetje op gang komt, maar we hopen ook op meer steun vanuit Nederland.

We hebben prachtige steun ontvangen vanuit Nederland in 2021 zodat alle leerlingen bij ons konden blijven en al het personeel (40 personen) doorbetaald kon worden en hiervoor zijn we uiteraard heel erg dankbaar!

Kees Kroon heeft aangegeven na 10 jaar zijn plek in het Stichting Dinka bestuur in Nederland over te willen dragen. Stichting Dinka Ambassadeur, André van Herk, heeft Rob Joosten benaderd en die neemt het stokje over. Wij vinden het allemaal heel jammer dat Kees Kroon stopt, maar zijn ook blij dat we een hele goede en gemotiveerde opvolger hebben! Wij zijn Kees Kroon, zijn vrouw en zijn familie heel dankbaar. Zij hebben altijd in onze visie voor Dinka School geloofd en ons overal in begeleid en gesteund. Kees Kroon is voor ons een geweldige steun geweest in de opbouw van de school, hij financierde de helft van de grond mee, financierde mee aan de gebouwen, de marketing en nog veel meer! Kees zal voor ons altijd een belangrijk iemand blijven voor de school, voor Stichting Dinka en voor ons persoonlijk en wij zullen nooit vergeten wat hij allemaal voor ons heeft betekend, ook buiten de financiële steun om.

Met de steun van velen staat Dinka School inmiddels acht jaar. We blijven hard werken aan het onderhouden van de kwaliteit van het onderwijs maar het werd ook tijd om aantal voorzieningen te renoveren. In 2021 hebben wij alle klaslokalen en de toiletruimtes gerenoveerd. 

André van Herk heeft ons dit jaar tweemaal bezocht en een renovatieplan gemaakt voor het onderhoud van de gebouwen en de vervanging van schoolbussen. In 2022 willen wij hier graag uitvoering aan geven.

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers omdat zij specifiek komen helpen met de extra programma’s zoals sport, dans, theater, koken, knutselen, muziek maar ook lessen geven in bijvoorbeeld Spaans, Frans, ICT en extra bijlessen voor de kinderen die wat achterlopen. We kijken ernaar uit om in januari 2022 een viertal vrijwilligers te ontvangen.

Door de jaren heen zijn wij door vele mensen gesteund en wij willen dan ook steeds blijven zeggen hoe dankbaar we zijn voor het in ons gestelde vertrouwen. Op Facebook, Instagram en onze website kunt u meer informatie vinden.

We hopen dat mensen in Nederland Dinka school blijven ondersteunen. Wij hebben uw bijdrage hard nodig om kwaliteit onderwijs aan te blijven bieden aan onze Dinka kids! Wij willen graag al onze sponsors en vrijwilligers ongelofelijk veel danken voor alle steun het afgelopen jaar maar ook de voorafgaande jaren. Wij waarderen jullie steun en het geloof in DINKA enorm!

Wij wensen u allemaal een
hele fijne kerst en een gezond

20

Brandweer workshop         
Boek presentaties               

22!

Vanuit Tanzania een hele warme groet!

Kimberly


Steunt u Dinka ook?!

Onze wensen voor komend jaar: het vervangen van de schoolbussen (€ 20.000 per bus) en het onderhoud van de gebouwen (in totaal € 20.000). Doet u een stukje mee?

Sponsort u een leerling?
Wilt u samen met uw bedrijf, sportvereniging, samen met uw gezin of met uw vrienden of buren, kaartclub, voetbalelftal of wellicht u alleen, iets moois doen en kinderen in Tanzania op weg te helpen? Voor € 600 steunt u een leerling een jaar lang.

Rabobank 12.01.36.368
IBAN: NL34RABO0120136368
BIC/SWIFT CODE: RaboNL2U

Op onze Dinka-website bieden wij ook de mogelijkheid om via Paypal te doneren aan Stichting Dinka.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding