Hopelijk in 2022 weer wel een uitgebreider Dickensfestival
Hopelijk in 2022 weer wel een uitgebreider Dickensfestival Foto:

Dickens Concert op 18 december in Dorpskerk Wassenaar gaat door

Wassenaar - De organisatie van het Dickens Festival, dat jaarlijks in december plaats vindt in Wassenaar in en rond de Dorpskerk, is door de coronamaatregelen genoodzaakt om het evenement zodanig af te schalen, dat het valt binnen de huidige beperkingen, zoals het houden van 1.5 meter afstand. Daarom is gekozen voor een Dickens Kerst Concert, dat zal plaatsvinden op zaterdag, 18 december 2021 om 15.00 uur in de Dorpskerk, Plein 3, te Wassenaar. 

Aan het concert werken onder regie van Nicolette Senf mee een klarinetkwintet van Muziekvereniging Excelsior, het American School Community Choir onder leiding van Liat Alkan-Heymann en organist Rijk Jansen. Het concert wordt geopend door dominee Jilles de Klerk met een woord van welkom en het lezen van het Kerstverhaal over de geboorte van Jezus zoals opgetekend in het Evangelie van Lucas. Het programma bestaat uit een mix van Christmas Carols gezongen door het ASH koor, muziek van Bach en Mozart door het klarinetkwintet en orgel. Het koor met het klarinetkwintet zullen onder meer ten gehore brengen Bridge over Troubled Water van Paul Simon en Unforgettable van Cole Porter. Ook zal een aantal eeuwenoude kerstliederen, waaronder Nu zijt wellekome, Jesu lieve Heer; Stille Nacht, Heilige Nacht; en Ere zij God samen worden gezongen door de bezoekers van het concert en het ASH koor. 

Helaas is door de 1.5 metermaatregel het aantal bezoekers gelimiteerd. Met dank aan enkele sponsoren van dit concert zijn de kaartjes gratis. Er is nog een beperkt aantal kaartjes te verkrijgen bij het Kerkelijk Bureau aan de Schoolstraat 4. U kunt om ze te bestellen mailen naar
info@pkn-wassenaar.nl of bellen naar tel.nr. 070 5114068. Het concert wordt ook uitgezonden via livestream www.kerkdienstgemist.nl en vanaf zondag, 19 december, te bekijken via You Tube Dutch Divine Services Wassenaar. Voor toegang tot het concert is het tonen van de QR code voor het coronavaccinatiebewijs verplicht.