Foto v.l.n.r.: Susanne van Eps-Habibe, Maria Vogels & Sonja Hibbert. Foto: Ghislaine Kruit.
Foto v.l.n.r.: Susanne van Eps-Habibe, Maria Vogels & Sonja Hibbert. Foto: Ghislaine Kruit. Foto:

GroenLinks Wassenaar reikt groen lintje uit aan de Wassenaarse Bermbrigade

Met enige regelmaat reikt GroenLinks Wassenaar groene lintjes uit. Deze onderscheiding gaat naar Wassenaarders of instanties in Wassenaar die zich op positieve wijze inzetten voor duurzaamheid en natuur: mensen die hun nek uitsteken voor het doel dat ze nastreven. Op deze manier wil GroenLinks Wassenaar, Wassenaarders of inwonersinitiatieven bedanken die zich bijzonder inzetten voor duurzaamheid, sociale en groene acties.

Afgelopen zaterdag heeft lijsttrekker Sonja Hibbert van GroenLinks Wassenaar het groene lintje symbolisch uitgereikt aan Maria Vogels, de kartrekker van de Bermbrigade en tevens raadslid van Lokaal Wassenaar. “Een groen lintje voor de helden van de Bermbrigade want elke zaterdagochtend maken zij Wassenaar weer wat mooier en schoner!” aldus Sonja Hibbert.

Nadat alle vrijwilligers van de Bermbrigade het wekelijks ‘rondje prikken’ hebben afgerond heeft GroenLinks Wassenaar koffie met ‘net uit de oven’ heerlijke appeltaart getrakteerd. De Bermbrigade en al haar vrijwilligers zetten zich met een aanstekelijk enthousiasme in om het zwerfafval te lijf te gaan. Het uitreiken van het groen lintje aan de Wassenaarse Bermbrigade is dan ook meer dan terecht. GroenLinks Wassenaar heeft goede ideeën meegekregen tijdens het koffiedrinken met de vrijwilligers. Dit nemen we mee zoals het plaatsen van meerdere prullenbakken en bij grote kruispunten plaatsen van blikvangers. Met name in de omgeving van drukke stoplichten wordt veel afval uit auto’s gegooid. Hoe mooi zou het zijn als de ‘eigenaren van dit vuil’ het in de toekomst kunnen werpen in de blikvangers.

De Wassenaarse Bermbrigade is dik een jaar geleden ontstaan uit een initiatief van de Groene Meent om samen met een groep vrijwilligers Wassenaar schoner te maken. Het is een bekend fenomeen dat zwerfvuil extra vuil aantrekt – en dat willen de vrijwilligers van de Bermbrigade voorkomen. De Bermbrigade bestaat inmiddels uit meer dan 50 vrijwilligers. Mocht je ook mee willen doen dan is het mogelijk om je aan te sluiten via de Facebookpagina Wassenaarse Bermbrigade of een WhatsAppje sturen naar 06 51 35 93 34.

Meld je aan en doe mee met de Wassenaarse Bermbrigade!

Bestuur GroenLinks Wassenaar