Foto: Stichting Leergeld Wassenaar
Foto: Stichting Leergeld Wassenaar Foto:

Stichting Leergeld Wassenaar doet meer

Wassenaar - Het doel van Stichting Leergeld Wassenaar is om kinderen te steunen die vanwege financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel normaal zijn. Stichting Leergeld ziet graag dat alle kinderen meedoen en geen een kind hoeft achter te blijven. De steun van Stichting Leergeld loopt uiteen van het doneren van een laptop voor thuisonderwijs, het betalen van bijvoorbeeld de contributie voor de voetbalvereniging of scouting tot het betalen van een schoolreisje of zwemlessen (A-diploma).

In het afgelopen jaar zagen we dat de vraag naar laptops enorm is toegenomen, als gevolg van corona en de digitalisering van het onderwijs. Dankzij steun van diverse Wassenaarse en Haagse fondsen zijn we in staat geweest om meer laptops uit te delen aan kinderen in Wassenaar. Dat is heel erg belangrijk gebleken bij families waar vaak maar één laptop aanwezig was. De aanvragen voor lidmaatschappen zijn ook toegenomen. Wij hebben deze aanvragen ruimhartiger goedgekeurd tijdens Corona. Wij merkten dat de behoefte aan bewegen en om leeftijdgenootjes te ontmoeten op de sportvelden belangrijk was.

Maar we doen als Stichting Leergeld Wassenaar veel meer. We zijn ook een belangrijke ‘Service Desk’ voor Fondsen. Zo hebben we via Fonds Kinderhulp 61 Fashion cheques à 150 euro mogen uitdelen aan kinderen van 17+. Jaarlijks delen we, namens Fonds Kinderhulp, schoolspullen en passen uit, van 50 euro per kind. 225 Kinderen in de leeftijd 4-12 jaar ontvingen een verjaardagsbox via Stichting Jarige Job. Zo’n verjaardagsbox zit vol met feestelijk dingen en wordt thuis afgeleverd. Zo vieren alle kinderen een beetje hun verjaardag. De jaarlijkse pepernotenactie voor 112 kinderen was weer een groot succes en werd betaald door Fonds Kinderhulp. Daarnaast mochten alle ouders met kinderen, een prachtig ingepakt kinderboek met een zak pepernoten ophalen op kantoor. Dit was een sympathieke actie van de Rotary Club in Wassenaar met Pepernoten van Bakker Kaptein!.Dankzij deze actie vierden alle kinderen in Wassenaar een beetje Sinterklaas.

Een punt van aandacht is de ‘menstruatiearmoede’. Ook hier zetten wij ons, samen met het Armoede Fonds en met Fonds Kinderhulp, voor in. Deze spullen zijn bij ons op te halen, tijdens kantoor uren voor de jonge meiden van Leergeld. Dit zijn allemaal prachtige initiatieven van fondsen die de aanvragen via Stichting Leergeld Wassenaar laten lopen. Ze willen er op die manier er zeker van zijn dat het bij de kinderen terecht komt die het nodig hebben. Namens alle kinderen én het hele team van Leergeld Wassenaar willen wij graag iedereen bedanken die ons gesteund heeft in het afgelopen jaar.(fondsen, particulieren, winkels, Rotary Wassenaar, Lions Club Wassenaar Duin, Gemeente Wassenaar etcetera). Zonder jullie financiële bijdragen was dit jaar nooit zo’n succes geworden. We hopen ook in 2022 weer op uw steun te mogen rekenen.

Team Leergeld Wassenaar
Alice, Tjitske, Conny, Lydian,
Maurien