Afbeelding
Foto:

Restaurant De Zonnehof nieuwe
kledingsponsor van Fiets Club Wassenaar

Wassenaar - Sinds de overname in januari 2019 door de nieuwe eigenaren Sander Remmerswaal (49) en Vanessa de Boer (52) heeft Restaurant De Zonnehof een nieuwe uitnodigende uitstraling gekregen, zodat wij als Fiets Club Wassenaar (FCW) er na de zondagstraining af en toe gingen uitrusten. De koffie met soms genuttigde zelfgemaakte appeltaart tezamen met de vriendelijke bediening beviel ons zo goed dat af en toe veranderde in nagenoeg iedere week. 

Op een mooie zondag in juli werd ons, terwijl wij na de inspanning wederom genoten van de koffie op het zonovergoten terras, door de gastvrouw Vanessa gevraagd of er interesse zou zijn om in gesponsorde fietskleding van De Zonnehof te gaan rijden. Een beetje aarzeling bij de oude garde van de FCW deed Vanessa’s vraag wijzigen in 'zouden jullie er over na willen denken?' In de loop der tijd hadden een aantal nieuwe rijders zich bij ons aangemeld waaronder, een zeezeiler, een golfer, een CFO, een telemetrist en een eeuwige Maleisische vakantievierder.  Hierdoor reden wij veelal rond in verschillende tenues, waardoor het verzoek van Vanessa uiteindelijk gretig werd aanvaard.

Na een keurige melding aan de vorige sponsor kregen de creatiefste rijders onder ons de vrijheid om het tenue samen te stellen met als resultaat een prachtig zwart tenue met gele opdruk. Omdat er niet alleen in de zomer koffie wordt gedronken is er naast het korte zomer tenue ook een wintertenue met beenstukken, lange mouwenshirt en bodywarmer. Zoals we al lieten doorschemeren fietst de FCW het gehele jaar door, zomers op de racefiets van Bloemendaal tot Brielle en ’s winters op de strandfiets of mountainbike in en om Wassenaar. FCW staat niet ingeschreven als officiële fietsclub, contributie wordt er niet geheven. De groep bestaat uit een gemêleerd gezelschap van heren tussen de 50 en 65 jaar en één fanatiek mannetje van 43. De ritten duren afhankelijk van het jaargetijde tussen de 2 en 3,5 uur. 

Aanstaande zondag staan we weer om 9:00 klaar bij de oude haven voor een mooie sportieve winterrit en uiteraard schuiven we rond 11:00 uur aan bij Vanessa om in onze mooie nieuwe kleding de belevenissen van de afgelopen week nog even door te nemen.