Foto: Familie Akerboom
Foto: Familie Akerboom Foto:

Grote crowdfundingactie voor nieuwe auto
familie Akerboom

Wie kent in Wassenaar niet de familie Akerboom? Dat zullen er weinig zijn, want velen kennen John en Jacqueline wel van hun pleegkinderen, al jarenlang. En niets is te veel voor Jacqueline en John om er weer een kind bij te nemen als de nood hoog is. Veel kinderen hebben hun liefde mogen proeven en nog steeds is het gezin fantastisch te noemen met kinderen van klein tot groot.

Door John Schrader

Maar wat een ellende en grote teleurstelling op woensdagavond 24 november jl. Terwijl vader John naar de sporthal rijdt om een avondje te gaan tafeltennissen, parkeert hij de auto (een mooie bus) niet helemaal op de plek bij de sporthal zelf, wat John graag wilde. Door de drukte parkeert hij iets verder naast de jeu de boulesbaan. Gelukkig wel onder een lantaarnpaal. John loopt rustig naar de sporthal voor zijn partijtje tafeltennis.

Echter de avond zal heel anders verlopen. De auto komt in brand te staan en nadat door politie en brandweer geconstateerd is dat de bus van de familie Akerboom is, belt de politie aan bij het huis van de familie Akerboom. Jacqueline doet open en is al snel helemaal van slag. Meteen vraagt ze naar John; die is echter nog nietsvermoedend in de sporthal bezig met zijn avondje tafeltennis. Nadat John geïnformeerd is, komt het besef er dat de bus volledig uitgebrand is.
In eerste instantie wordt er kortsluiting gezegd als oorzaak, maar later blijkt dat er brandstichting aan de orde is. Een grote ramp voor de familie want de bus is met het grote gezin eigenlijk onmisbaar. De verzekering komt wel met een dagwaarde vergoeding, maar daar is de bus niet mee terug. Zoon Luuk die werkzaam is als conciërge op twee basisscholen, meldt in de groepsapp wat er gebeurd is; meteen krijgt hij veel reacties en giften van de teams van de St.Jozefschool en de St.Jan Baptistschool. En andere zoon Bart, Yvanka en Kristie doen melding op facebook van wat er gebeurd is; ook hier vele reacties en financiële steun voor de familie.

Luuk vertelt dat ze de crowdfundingactie nu al een groot succes vinden; veel toezeggingen volgen van familie, vrienden en vele onbekenden. Het is echt hartverwarmend en op woensdag 8 december is er al een bedrag van 9000 Euro binnen. Maar daarmee is de bus er nog niet; daarom hoopt de familie ook via dit bericht in De Wassenaarse Krant dat er nog vele giften mogen binnenkomen. U kunt doneren via de site “Go fund me” en dan Wassenaar intypen. U kunt ook met Jacqueline Akerboom contact opnemen via het mailadres
akerboom.jj@hetnet.nl en een donatie doen. U maakt er Jacqueline en John Akerboom met al hun kinderen zeker enorm blij mee.

Foto: Familie Akerboom