Schemerwandeling IVN bij de Horsten

Schemerwandeling IVN bij de Horsten

Wassenaar - Op zondag 19 december organiseert het IVN regio Leiden een schemerwandeling op koninklijk landgoed de Horsten in Wassenaar. Het thema van deze wandeling is: het geluid van de invallende duisternis . Tijdens deze wandeling zal er aandacht worden besteed aan het strandwallenlandschap, bomen in de winter en de overwinterende vogelsoorten.

De wandeling start om 15.00 uur bij de ingang van he landgoed aan de Papenweg in Wassenaar en duurt 2 uur. Dit betekent dat we tijdens de wandeling in het bos de overgang van licht naar donker meemaken. We merken hoe bij zonsondergang de wind gaat liggen, hoe een tsjilpende roodborst plaats maakt voor een roepende bosuil en staan we nog even stil wanneer een ree ons pad kruist.

Om veilig met een gids door een donker bos te lopen is voor velen een mooie ervaring.  Goed schoeisel is aan te bevelen. Helaas zijn we gebonden aan de op dit moment geldende regels omtrent Corona . Dit betekent dat we het maximale aantal deelnemers op tien moeten houden .

Vooraf opgeven is verplicht via
ivnleiden@hotmail.com