Afbeelding
Foto:

Eerdere aanvangstijd Händel's
Messiah op 19 december

Wassenaar - Op zondag 19 december 2021 voert Ensemble Archipel onder leiding van dirigent David van de Braak Händel’s Messiah uit in de Goede Herderkerk aan de Stoeplaan 4 in Wassenaar. In verband met de coronamaatregelen is de aanvangstijd van 16.30 uur naar 15.30 uur vervroegd.

In de Nederlandse koortraditie neem Messiah van Georg Friedrich Händel een belangrijke plaats is. Terwijl de passiemuziek vanzelfsprekend hoort bij Pasen, is Messiah de perfecte opmaat naar kerst. Messiah kan echter het hele jaar door uitgevoerd worden, omdat het libretto teksten bevat uit het oude en nieuwe testament over de aankondiging, zijn geboorte, leven en lijden, en wederkomst en heerschappij van de Messias.

Händel legt met zijn Messiah een prachtig muzikaal mozaïek met deze belangrijke elementen van het christelijk geloof. Bij dit concert worden de mooiste steentjes uit het mozaïek uitgevoerd. Dirigent David van de Braak: “We hebben die delen geselecteerd die de essentie van dit zogeheten ‘Sacred Oratorio’ zijn, en die ook mooi en interessant zijn om naar te luisteren.” Koor en solisten brengen schitterende aria’s, veel mooi koorwerk en het onvergetelijk slotkoor ten gehore.
Net als bij de eerste uitvoering in het voorjaar van 1742 in Dublin voert Ensemble Archipel het stuk in kleine bezetting uit, wat zorgt voor een dynamische en transparante ervaring van dit meesterwerk uit de barok. De solisten zijn Cathia Alkema (sopraan), Marie Anne Jacobs (alt) en David van de Braak (tenor). Het concert is vrij toegankelijk. Giften kunnen na afloop verstrekt wordt. Er is een QR coronacheck van toepassing. Nadere informatie over het concert is
op archipel-online.com of op facebook (Ensemblearchipel) te vinden.