Foto: Stichting Wassenaarse Zorgverlening
Foto: Stichting Wassenaarse Zorgverlening

Rotary Wassenaar de Wetering organiseert Lichtjesfeest

Op zaterdag 11 december verzamelden de leden van Rotary Wassenaar de Wetering zich rond de grote buitenkerstbomen. Die waren de dag ervoor geplaatst bij alle woonlocaties voor ouderen van Stichting Wassenaarse Zorgverlening (SWZ) en bij de seniorencomplexen Sophieke Hoven en Lucihof. Daar wonen veel vaste bezoekers van Ontmoetingspunt Sophieke. Met veel plezier werden de bomen versierd met grote ballen en strikken.

Alhoewel men dat vorig jaar ook heeft gedaan, was de uitdaging letterlijk iets groter, vanwege het grotere formaat van de bomen. Nadat ook de lichtjes geplaatst waren, werden de leden voorzien van een warme drank en een broodje van de kok van SWZ Sophieke. In de tussentijd bezochten twee medewerkers van het Ontmoetingspunt alle bewoners van de Sophieke Hoven en de Luciehof met een kaarsje en bonbon.
Een mooi gebaar om hen aan het lichtjesfeest te herinneren. In de avond was het aftelmoment en om exact 19.00 uur werden op alle locaties de kerstbomen aangedaan. Binnen telden de bewoners ook af en werd na het ontsteken van de lichten in de kerstboom ook de balkon- en overige kerstverlichting aangestoken. Helaas was ook dit jaar geen live muziek mogelijk, maar zowel buiten als binnen was wel kerstmuziek te horen. Op deze manier was er op afstand toch verbinding.
Namens bewoners en medewerkers SWZ heel veel dank Rotary!

Foto: Stichting Wassenaarse Zorgverlening