Chris van der Wende Nederlands kampioen in Tillotson T4-klasse

Voorschoten - Afgelopen zondag reed Chris van der Wende zijn laatste kartrace van het seizoen in de Tillotson T4-klasse en kon hij gehuldigd worden als Nederlands kampioen.

Hoewel de titel hem eigenlijk niet meer kon ontglippen bij het ingaan van de laatste race, was het toch een spannende race. De competitie was deze laatste race zeer sterk en na de kwalificatie zag het er niet zo goed uit voor Chris. Slechts een zesde plaats. De instellingen van zijn kart waren niet ideaal voor de weeromstandigheden. Het was koud en de baan was verre van droog. De kart werd daarna onder hoge druk aangepast door de monteur, zijn vader. De eerste race eindige Chris als tweede.

Ook de tweede race verliep goed en resulteerde in een derde plek. Bij de finale race stonden teamgenoten van PDB-racing, maar ook de monteurs en karters uit andere klassen en teams, Chris toe te juichen. De nummers 1, 2 en 3 reden gedurende de hele race bumper aan bumper en wisselden regelmatig van positie. Prachtige inhaalmanoeuvres gedurende de hele race. Chris eindigde als tweede. Een mooie positie in een sterk veld, die past bij een kampioen.

Het was een heel mooi seizoen voor Chris, waarin hij ook in september nog mocht uitkomen op het WK Tillotson in Ierland. Daar heeft hij veel ervaring op kunnen doen en eindigde hij als 18e van de 53 deelnemers. Volgend jaar rijdt hij, mede dankzij sponsor Speardyke, in de 2-takt klasse X30.