Stel besluit beperkte invoering 30 km/h-zone uit

Op 14 december spreekt de gemeenteraad over maatregelen uit het Realisatieplan verkeer Wassenaar. Eerder hebben wij duidelijk aangegeven dat wij ons zorgen maken over de effecten van het (beperkt) verlagen van de maximum snelheid naar 30 km/h. Door de snelheid op een beperkt aantal wegen tot 30 km te verlagen, is de verwachting gerechtvaardigd dat de belasting op een aantal 50 km wegen zal toenemen. In de raadstukken staat deze bedoeling ook met zoveel woorden vermeld. Wij menen dat er sprake zal zijn van een onevenredige verkeerstoename op bijvoorbeeld de Lange Kerkdam, waardoor de verkeersveiligheid ernstig in gevaar zal komen. De verkeersdrukte en de filevorming tijdens de spitsuren gaan nog verder toenemen. Dat is gevaarlijk voor fietsers, voetgangers, overstekende (school)kinderen en bewoners. Wij vinden die ontwikkeling zeer beangstigend.

Wij hebben de discussie in de raadscommissie Fysieke Leefomgeving ook met belangstelling gevolgd. Opvallend was daarbij dat er een zeer grote steun in de gemeenteraad leek te zijn om de maximum snelheid op alle wegen in Wassenaar (binnen de bebouwde kom) naar 30 km wegen te brengen. Deze keuze zou de verkeerssituatie in Wassenaar veel veiliger maken en het wordt voor het niet-bestemmingsverkeer zeer oninteressant om door Wassenaar (om) te rijden. Van eventuele ‘waterbedeffecten’ binnen Wassenaar zal dan ook geen sprake meer zijn. Alle wegen kennen immers dezelfde maximumsnelheid en voor het (vele) lokale verkeer (winkels, scholen, bezoek etc.) is veiligheid immers veel belangrijker dan snelheid.

Op dit moment pleiten vele (grote) steden in Nederland, om moverende redenen, voor het maximeren van de snelheid naar 30 km/h. In een groot aantal andere steden wordt dit inmiddels ook al gedaan. Op een directe vraag van een van de raadsleden in de commissievergadering naar de persoonlijke opvatting van de verkeerswethouder, antwoordde zij dat zij van mening is dat een maximum van 30 km per uur voor geheel Wassenaar wenselijk zou zijn.

Wij zouden graag zien dat de gemeenteraad nu niet gaat besluiten tot een beperkte invoering van de 30 km/h maatregel met een onwenselijke verhoogde onveiligheid voor de vele honderden inwoners aan de van Zuylen van Nijeveltstraat en Lange Kerkdam, maar om daarmee te wachten tot een invoering voor geheel Wassenaar mogelijk zal zijn. Nu er een ‘nationale’ beweging lijkt te ontstaan om de steden met die maatregel verkeersveiliger te maken, zou de gemeente zich daarbij aan kunnen sluiten.

Bewonerscollectief Lange Kerkdam
Ten Arve, Dik, Fokkema, Gankema, Prins, Vriezen