Foto: PR
Foto: PR Foto:

SGW-prijs voor Centrum Management

De Stichting Gehandicapten Wassenaar (SGW) is een platform voor mensen met een beperking. Onze slogan is “voor inclusie”, iedereen doet mee. Onze werkterreinen zijn onder andere belangenbehartiging, ondersteuning met strandhulpmiddelen en ondersteuning en advisering bij het inrichten van de openbare ruimtes. Dat deden we ook door burgemeester, wethouders en raadsleden te laten ervaren hoe het is om, zelf in een rolstoel te door de Langstraat te rijden. Kan je lekker aan een tafeltje zitten, kan je bij de aangepaste parkeerplekken komen en kan je ook nog even naar het toilet.

Op 4 december heeft Ida Spelt, voorzitter SGW, de bemoedigingsprijs uitgereikt aan Frédérique Diepstraten. Zij is de Centrum Manager van Stichting Centrummanagement Wassenaar. Hiermee onderstrepen we het initiatief rondom het voor publiek openstellen van toiletten in winkels en horeca.

We vinden dit een prachtig initiatief, waarbij iedereen welkom is om het toilet te gebruiken, bijvoorbeeld bij La Casita, waar de prijs werd uitgereikt, of bij de Bibliotheek, die de prijs vorig jaar heeft gekregen. De plannen van SGW voor 2022 zijn het onder de aandacht brengen en realiseren van openbaar toegankelijke aangepaste toiletten, samenwerking met andere stichtingen met overlappende doelstellingen en bevorderen van gezondheid en bewegen van onze achterban.