Foto: PR
Foto: PR Foto: Picasa

Fiets ook mee met de C-groep van Toerclub de Kampioen

Bij Toerclub de Kampioen houden we er niet allemaal hetzelfde fietstempo op na. Daarom rijden we - afhankelijk van de opkomst - in vier qua snelheid verschillende groepen. De gemiddelde snelheden variëren van ± 34 km/uur in de snelste groep (A) tot 21 à 22 km/uur in de langzaamste groep (D). 

Een van de groepen is de C-groep. Een leuk kenmerk van de C-groep naast de gebruikelijke Kampioen-gezelligheid) is dat er achter voorrijders wordt gefietst. Dat zijn ervaren leden die de route kennen, het tempo aangeven en u graag kennis laten maken met de schoonheid van met name Zuid-Holland. Daarbij is het tempo ook voor startende toerfietsers prima bij te houden. Dus hebt u zin om in een rustig fietstempo sportief en gezellig bezig te zijn? Kom dan met ons meefietsen en sluit u vrijblijvend aan bij de C-groep. 

De weekendritten vanuit Wassenaar (startlocatie bij Scouting Van Woesik; Van Duivenvoordelaan 560 te Wassenaar) starten in de wintermaanden zowel op zaterdag als op zondag om 09.15 uur. Onder het motto: een uurtje fietsen, kopje koffie, uurtje terug wordt er tussen de 50 en 70 kilometer afgelegd. De starttijden voor de ritten op dinsdag; woensdag en donderdag vanuit Voorschoten (Sportinstituut Goederaad) blijven ongewijzigd, maar ook hier wordt de lengte van de ritten aangepast aan de weersomstandigheden en (op woensdag) aan het tijdstip van de invallende schemering.

Meer informatie vindt u op tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens een enorme hoeveelheid informatie over de aanschaf en het onderhoud van racefietsen en de toerkalender voor de rest van het jaar.