Dank u wel...

Mooie opbrengst collecte Alzheimer Nederland 2021!

De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Wassenaar in de week van 7 tot en met 13 november jl. € 6244,04 opgebracht. Een mooie bijdrage aan de fantastische landelijke opbrengst tot nu toe van € 2.137.000,-. De organisatie bedankt iedereen in Wassenaar die heeft bijgedragen aan het bereiken van dit resultaat.

In de eerste plaats denken wij daarbij aan de gevers. De vele giften en de getoonde betrokkenheid bij het werk van Alzheimer Nederland bevestigen het toenemende belang. Verder gaat onze speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers die digitaal, met de collectebus of via het flyeren hebben gecollecteerd en naar De Wassenaarse Krant voor alle medewerking aan publiciteit. Met elkaar is hiermee de nodige aandacht gegeven aan de noodzaak om Alzheimer Nederland te blijven steunen. 

Aandacht voor dementie is noodzakelijk, want één op de vijf mensen krijgt dementie en zelfs één op de drie vrouwen. Op dit moment leven ruim 290.000 mensen in Nederland met deze ziekte. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie stijgt naar ruim een half miljoen in 2040. Daar moet iets aan gedaan worden. Met meer onderzoek komen we dichter bij een toekomst zonder dementie. De jaarlijkse collecteweek en dus uw donaties en inzet dragen in belangrijke mate bij aan een toekomst zonder dementie.

Heeft u de collectant gemist, maar wilt u nog wel bijdragen? Via de website www.onlinevooralzheimer.nl kunt u alsnog doneren in de bus van Alzheimer Nederland.

Wilt u in 2022, van 6 t/m 12 november, ook uw steentje bijdragen door mee te helpen als collectant? Alzheimer Nederland is hier blij mee. U kunt zich opgeven als collectant via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij Emerentia Verdelman; tel: 070-511 22 64 of e-mail: emerentiaverdelman@ziggo.nl (contactpersoon voor Wassenaar). 

Meer informatie over het werk van Alzheimer Nederland, onderzoek, dementie, hulp en advies kunt u vinden via https://www.alzheimer-nederland.nl/ en https://www.dementie.nl/ of bel 033-303 25 02.
Wilt u praten over dementie? De DementieLijn is er voor u, 7 dagen per week van 9.00 tot 23.00 uur. Bel gratis: 0800 – 5088.