Foto: PR
Foto: PR Foto:

Geslaagd Sinterklaasfeest op de Kieviten voor kids in pietenpak

Wassenaar - op woensdag 1 december bracht Sinterklaas met zijn pieten een bezoek aan de Kieviten. Het feest was voor alle kinderen van 4 tot en met 8 jaar die tennissen, hockeyen of meedoen met de Funkeys.

De middag begon met de gebruikelijke trainingen zoals die wel vaker op de woensdag plaatsvinden: hockey en Funkeys op de hockeyvelden en de tennissers in de hal. Echter, deze keer waren de meeste kinderen in een pietenpak gekleed. Ze vermoedden dus wel iets. En dat was terecht, want in de loop van de training arriveerden Sinterklaas en zijn pieten. Sinterklaas zat op een grote rode stoel op de aanhangwagen achter een tractor. Hij had veel cadeaus en snoepgoed bij zich en uiteraard zijn pieten! Allemaal sportieve pieten: danspieten, hockeypieten en tennispieten. De regen mocht de pret niet drukken, de kinderen waren enorm blij om Sint en zijn Pieten te zien.

De Sint maakte een rondje over het Kieviten terrein en de pieten huppelden vrolijk mee, terwijl ze pepernoten in het rond strooiden. Eén van de pieten wist de kinderen zelfs te vertellen dat pepernoten vaak zijn avondeten zijn! Gedurende het rondje over de Kieviten gingen de pieten meedoen met hockey, tennis en de Funkeys. Zoals eerder gezegd waren het zeer sportieve pieten. In de afgelopen zomer hebben de Pieten vast veel hockey en tennis getraind in Spanje!

Vervolgens gingen de kinderen dansen op het hoofdveld op de laatste hits van Pablo Piet. De hits werden gedraaid door de pieten DJ achter de draaitafel. Om het feestje compleet te maken was er een aantal danspieten uit Spanje meegekomen die enthousiast hebben meegedanst met de kinderen. Als afsluiter is de kinderen per team gevraagd om naar het veld te komen dat het dichtste bij de parkeerplaats ligt. Daar kregen ze allemaal warme chocolademelk met slagroom en speculaas of chocola. Tot slot gingen de teams om de beurt bij Sinterklaas langs voor een groepsfoto en kregen daarna een leuk cadeautje. Al met al was het een zeer geslaagde middag. Dank u Sinterklaasje!