Afbeelding
Foto:

HartvoorWassenaar: Nieuwbouw schooltje Den Deijl

Wassenaar - Door afname van het aantal kinderen in Wassenaar is ook de behoefte aan scholen minder geworden. En dan is de vraag: wat ga je met die lege scholen doen?

Het schooltje Den Deijl wordt niet meer gebruikt. Een leuke plek, 7500 m2 groot, midden in een levend gebied dat echt Wassenaars is. Als je daar rondloopt, dan doet het bijna parkachtig aan, met veel groen en ruim opgezette bebouwing.
Het plan is nu om daar 40 tot 50 woningen te bouwen. Vooral appartementen voor senioren, alleenstaanden en starters.
Een deel wordt 4 verdiepingen hoog. Het wordt massief en volumineus. Er verdwijnt veel groen. En wat belangrijk is, per dag komen er 300 tot 400 autobewegingen bij.

HartvoorWassenaar wordt hier niet blij van en we hebben dan ook voorgesteld om hier 30 grondgebonden woningen te projecteren. Nog altijd 200 autobewegingen per dag erbij, maar dat is veel minder dan wat nu in de plannen staat.
En we willen huizen bouwen. Niet de 1000 die de coalitie (VVD / CDA / D66 / LW) wil, maar wel 500. Vooral om ervoor te zorgen dat het aantal inwoners, en dan vooral jonge inwoners, in Wassenaar licht kan groeien.

Wanneer HartvoorWassenaar een bouwplan beoordeelt, dan kijken we naar het volgende: Past het in de omgeving en de Wassenaarse samenleving? Wie komen er wonen? En wat zijn de financiële gevolgen? Want de grond is van de gemeente.

HartvoorWassenaar is van mening dat dit bouwplan te omvangrijk is en te belastend voor de omgeving (4 hoog!). We willen hier vooral voor gezinnen bouwen, die passen in de Wassenaarse samenleving.

We hebben gevraagd wat dit plan de gemeente oplevert. De uitkomst is dat de grond ongeveer € 0,8 mln zal opleveren. HartvoorWassenaar heeft laten uitrekenen wat het de gemeente oplevert wanneer er 30 grondgebonden woningen komen. Dat wordt dan ongeveer € 3,0 mln. Dus met het plan van de coalitie (VVD / CDA / D66 / LW) laten we ruim € 2 mln weglopen. Gegeven de moeilijke financiële situatie vinden wij dat dom.
Na de verkiezingen wordt definitief besloten wat gebouwd gaat worden. We rekenen dan wel op een solide en verstandig besluit.

De vraag die blijft hangen is waarom de coalitie (VVD / CDA / D66 / LW) dit doet. Inmiddels weten we dat het simpelweg de instructies zijn van de provincie.
HartvoorWassenaar is een lokale partij die wil dat een zelfstandige gemeente de juiste afwegingen maakt. In het belang van haar samenleving.

HartvoorWassenaar, Lijst 2,
Henri Hendrickx
Voor een mooi dorp