Sinterklaas voor iedereen! Foto: René de Wit.
Sinterklaas voor iedereen! Foto: René de Wit. Foto: rdw

Sinterklaasfeest voor iedereen

Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar helpt Sinterklaas graag een handje. Daarom co├Ârdineert de Bibliotheek ook dit jaar weer de sinterklaasactie van de gemeente. Deze actie zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen die gebruik maken van een minimaregeling van de gemeente een sinterklaascadeau krijgen van de stichting Sintvoorieder1.

Sintvoorieder1 zorgt voor prachtige cadeaus voor kinderen tot 18 jaar. In elk cadeau zitten een aantal pakjes: een cadeau dat past bij de leeftijd en verder iets te lezen en te snoepen. De Bibliotheek draagt deze prachtige actie een warm hart toe en helpt dan ook graag mee zodat ook gezinnen die het financieel niet zo breed hebben een gezellige pakjesavond kunnen vieren.

Dit jaar krijgen 115 kinderen in 48 gezinnen uit Voorschoten een sinterklaascadeau van Sintvoorieder1. In Wassenaar zijn dit 106 kinderen uit 45 gezinnen.

In de week voor pakjesavond konden de ouders de sinterklaascadeaus voor hun kinderen ophalen in de bibliotheek. In Wassenaar was wethouder Inge Zweerts de Jong hierbij aanwezig. In Voorschoten bracht wethouder Paul de Bruijn een bezoek.