Meteoroloog Reinier van den Berg. Foto: PR.
Meteoroloog Reinier van den Berg. Foto: PR. Foto:

Meteoroloog Reinier van den Berg geeft lezing klimaatverandering voor Klimaattafel Wassenaar

Wassenaar - Traditiegetrouw nodigt de Klimaattafel Wassenaar tijdens de laatste bijeenkomst van het jaar een inspirerend spreker uit. Dit jaar is dat Reinier van den Berg, meteoroloog en bekend als weerman bij RTL. Hij zal een lezing geven over klimaatverandering en de wereldwijde, landelijke en lokale gevolgen daarvan, met een uitgebreide toelichting op hoe we hiermee om kunnen gaan. Iedereen kan deze lezing volgen, live gestreamd vanuit de Warenar. Aanmelden is wel nodig.

Reinier van den Berg is weerman, meteoroloog en duurzaam ondernemer. Naast zijn presentatiewerkzaamheden als weerman bij RTL, presenteerde hij het wetenschapsprogramma Galileo voor de EO en was hij te zien bij TV Gelderland en Omroep Zeeland. In 1986 studeerde Reinier af aan de Wageningen Universiteit in milieuwetenschappen met specialisatie luchtverontreiniging.

Tijdens zijn lezing gaat Reinier van den Berg in op de dreiging van klimaatverandering. Wordt de soep echt zo heet gegeten, als ze door de klimatologen wordt opgediend of valt het allemaal wel mee? Groeien er misschien palmbomen bij Wassenaar in 2050? Veroorzaakt de opwarming misschien juist een enorme afkoeling in Noordwest-Europa en stevenen we af op een ijstijd? Prangende vragen met soms verrassende antwoorden. Reinier bespreekt op heldere wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat en gaat hierbij ook in op hoe we hiermee om kunnen gaan.
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 7 december en start om 19.30 uur. U kunt de bijeenkomst online volgen via een livestream met Theater Warenar. Er is daarbij ook uitgebreid gelegenheid om uw vragen aan Reinier te stellen.

Zet de datum in uw agenda en geef u op via
klimaattafel@wassenaar.nl
Na aanmelding krijgt u via de mail uw toegang toegestuurd.