Sociaal Kontakt Wassenaar annuleert
bijeenkomst 6 december

Sociaal Kontakt Wassenaar annuleert
bijeenkomst 6 december

Wassenaar - De maandelijkse bijeenkomst van Sociaal Kontakt Wassenaar van 6 december gaat niet door. Het bestuur vindt het niet verantwoord de ontmoeting te organiseren bij de huidige hoge aantallen besmette personen. Veiligheid en verantwoordelijkheid hebben prioriteit op dit moment. Naar verwachting zal de eerstvolgende bijeenkomst op 7 februari 2022 zijn. Nadere berichtgeving hierover volgt dan kort tevoren.


8 december: Repair Café

Wassenaar - Waardeer het, repareer het! Bij het Repair Café kunt u terecht voor reparaties van uw kapotte kleding, radio/cd- speler, stofzuiger, lampen, strijkijzer, waterkoker, tuinmachine, etc. (mits in 1 à 2 uur te repareren). We doen ook klein laswerk en kleine meubel reparaties. Het Repair Café wordt gehouden in de zaal van de Vrijwilligerscentrale (VCW) in het Van Heeckerenhuis, Van Heeckerenstraat 2. Het Café werkt in aangepaste (corona)vorm: graag u van tevoren aanmelden, en na akkoord uw apparaat c.q. kleding afleveren tussen 13.30 en 14.00 uur, en tussen 15.30 en 16.00 uur weer ophalen. We werken deze keer met een wat kleiner team, maar zullen proberen zoveel mogelijk klussen te verwerken. Aanmelden kan bij de RC-coördinator Mechteld Nije op emailadres repaircafewassenaar@gmail.com onder vermelding van het te repareren voorwerp en het probleem. Het Repair Café wordt elke tweede woensdag van de maand gehouden. De volgende keer is op 12 januari. Goed voor het behoud van uw spullen en goed voor het milieu!


Altijd Welkom

Wassenaar - De ouderenkring Altijd Welkom komt tweewekelijks bij elkaar en biedt een divers publiek een gevarieerd programma aan. Een ieder is welkom om deel te nemen. Wij komen bij elkaar in de Messiaskerk, Zijllaan 57 op de woensdagen van 14.30 - 16.30 uur. Woensdag 8 december komt de heer Nico Groot een presentatie geven over de bouw van het vredespaleis en koffiehuisjes van ‘Van Keeken’.
Bij de deur wordt uw QR-code gecheckt. Mocht u nog geen vaccinatie hebben gehad, dan is een bewijs dat u negatief bent getest ook voldoende. Fijn dat we u kunnen ontvangen. Vanaf 14.00 uur bent u welkom voor een kopje thee.


Herhaling - Herhaling

Beste Bingo-spelers van Kerkehout en omgeving, Wassenaar - Zoals we allemaal weten zijn er door de overheid nog meer beperkingen op gelegd, dus ook de Bingo in Kerkehout van vrijdag 10 december a.s. moet zich houden aan de beperkingen. Helaas, wij zullen ons gezellige avondje moeten missen en verplaatsen naar eind januari 2022 in de hoop dat dan de regeltjes zijn versoepeld. Wij hopen dat er begrip voor is en zien jullie dan eind januari weer fris en vrolijk op de Bingo. Voor nu wensen wij iedereen hele prettige feestdagen en een gezond 2022. Het bestuur van Bingo – Kerkehout, Peter Hillenaar en team


Uitstel zangmiddag Zonnebloem

Wassenaar - In het verslag van de Grachtentocht door Amsterdam van de Zonnebloem is een zangmiddag met Angélique Wardenier op 13 december aangekondigd. Na rijp beraad heeft het bestuur van de Zonnebloem afdeling Wassenaar met pijn in het hart besloten die uit te stellen tot het voorjaar. Het bestuur voelt zich verantwoordelijk voor de kwetsbare ouderen voor wie we deze organiseren en wil geen risico lopen dat ze besmet worden met corona. We hopen dat dan de pandemie wat minder is.

Paul Meltzer 
Secretaris Zonnebloem Wassenaar


WASBO
Kerstmiddag
13 december
afgelast

Wassenaar - Met pijn in ons hart schrijven we dit berichtje. Helaas voor de tweede keer op rij kunnen wij de Kerstmiddag niet vieren. De regels zijn zo aangescherpt dat we slechts 34 gasten in de zaal kunnen ontvangen, terwijl er al meer dan 80 kaartjes uitgegeven zijn. Voor onze leden geldt: Houd uw brievenbus in de gaten want we zouden de WASBO niet zijn, als we niet tóch voor een persoonlijke attentie zouden zorgen. Als u al een kaartje hebt gekocht, krijgt u uiteraard dat geld terug. We stellen u voor dat in mindering te brengen op uw contributie voor 2022. Wilt u het liever contant terug, neem dan even contact op met het secretariaat (tel. 070-511 28 28).
Hoe nu verder? U weet het niet en wij ook niet, maar wij hopen dat we in januari 2022 toch weer kunnen starten met een gezellige plantenbingo.
Let op De Wassenaarse Krant en op uw e-mail, want zodra wij iets positiefs kunnen melden, laten we dat direct weten.
Sterkte, blijf gezond en wij wensen u allen Prettige Feestdagen.
Uw bestuur


Kerst KBO 
geschrapt

Wassenaar - Kent u dat gevoel? Je hebt alles voor elkaar en dan komt de mededeling ‘Schrappen maar'…
Dat overkwam de KBO een jaar geleden en dit overkomt de KBO ook dit jaar. Alles was in kannen en kruiken. Het zou een mooie kerstbijeenkomst worden was de verwachting. De artiesten waren geboekt, het eten zat in het hoofd en de locatie geregeld. Maar helaas de 22e december 2021 geen kerstbijeenkomst KBO. Het bestuur beraadt zich op een mooi alternatief, dat zeker gestalte gaat krijgen.
Ook in het nieuwe jaar zijn al verschillende afspraken gemaakt. Zo zal in februari het 's Gravenhaags Symfonieorkest haar opwachting maken, in maart wellicht de Viswijven uit Leiden en in mei een toneelstuk in de Warenar.
Kortom, het bestuur staat niet stil. Nu de vervelende heilige Corona tot staan brengen en terugsturen naar haar Heiligenland, dan staat ons een mooi jaar te wachten.
Peter Knijnenburg


Afscheid diaken George Brink

Wassenaar - Diaken Brink, locatiereferent in Wassenaar, bereikt op 23 december 2021 de AOW-gerechtigde leeftijd en zal dan de parochie H. Augustinus verlaten. De afscheidsviering staat gepland op: Zondag 12 december a.s. om 14.00 uur in de Sint Jozefkerk te Wassenaar. Aansluitend zal er een afscheidsreceptie zijn in De Warenar, Kerkstraat 75 te Wassenaar, van 16.00 - 18.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur). Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld.
Vriendelijk verzoek om u aan te melden voor de viering en/of de receptie. U kunt dit doen door tot uiterlijk 2 december een mailtje te sturen naar:
secretariaat@parochie-augustinus.nl.
Voor de receptie in De Warenar is een QR-code of recente negatieve PCR-test verplicht.