Hockey: Forescate D1 – Rapid D1

Voorschoten - Afgelopen zondag was voor de Dames van Forescate de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Deze zondag kwam Rapid D1 op bezoek in Voorschoten. Ook deze zondag was weer een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met de top 4 te behouden. Helaas moest door de coronamaatregelen ook deze wedstrijd zonder publiek gespeeld worden, maar een aantal trouwe supporters hebben ons via de door de club opgezette livestream kunnen volgen.

Het eerste kwart begon goed. Forescate was strijdlustig en kreeg veel kansen, alleen werden deze niet benut. De strafcorners wist de keeper van Rapid goed te houden. In het tweede kwart kwam Rapid feller terug en creëerden de bezoekers een aantal spannende momenten. Forescate zakte iets terug en liet zich even van een mindere kant zien.
Deze periode van zwakte werd benut door Rapid, uit de rebound van een strafcorner scoorden de Gorinchemmers: 0-1.
Net voor het einde van dit tweede kwart van de speeltijd scoorde echter Milou Raap de gelijkmaker, na een sprintje op de achterlijn wist ze de bal handig in het goal te spelen. Na 35 minuten gingen beide ploegen dus de rust in met die 1-1 gelijkstand.

Forescate coach Daniël Hulkenberg gebruikte de rust voor een stevige speech om zijn team beter in de wedstrijd te laten starten. We zullen natuurlijk nooit weten wat er in de kleedkamer precies gezegd is, maar het effect was bij terugkeer op het veld direct merkbaar. Forescate begon het derde kwart gelijk een stuk beter en nam de controle over de wedstrijd. Uit een strafcorner wist Anouk Zonneveld de bal met een sleeppush achter de keepster van Rapid te slepen: 2-1. In het vierde en laatste kwart scoorde Anouk Zonneveld opnieuw vanuit een strafcorner. Dit zorgde voor een eindstand van 3-1 op het scorebord!

Met deze score en 3 punten die in Voorschoten blijven, sluiten de Dames van Forescate de eerste competitiehelft af. Het team gaat de winterstop in met een 4e plek, met slechts 2 punten achter de koploper. In de top van de ranglijst in hun poule zijn de ploegen volkomen aan elkaar gewaagd en ligt nog alles open. Na de aanstaande zaalhockeyperiode starten de Dames op 13 maart weer op het veld, waarbij de tweede seizoenshelft thuis geopend wordt tegen Roomburg D1.

Tekst: MM/AG.