Afbeelding
Foto:

Sfeervolle jazz bij JSW door het Paul van der Feen Quartet!

Wassenaar - Sax, bas, drums en toetsen, maar dan bespeeld door musici die hun sporen in de jazzmuziek ruimschoots verdiend hebben. Het Paul van der Feen Quartet laat op zondagmiddag 12 december a.s. op het JSW-podium in Theater Deijlerhuis horen, hoe veelzijdig, modern én toegankelijk jazz kan klinken.

Na twee uitverkochte concerten met de powerjazz van saxofonist Hans Dulfer en de gypsyjazz van gitaarvirtuoos Jimmy Rosenberg, is het nu bij Jazz Sociëteit Wassenaar tijd voor jazzmuziek zoals velen denken dat die zou moeten klinken.

Saxofonist Paul van der Feen treedt zondagmiddag 12 december op met toetsenist Karel Boehlee, contrabassist Frans van der Hoeven en drummer en ex-Wassenaarder Franc Auf dem Brinke op drums.

Paul van der Feen begon op 16-jarige leeftijd zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam en beëindigde deze op tweeëntwintigjarige leeftijd in New York. De daaropvolgende jaren verkende Paul verschillende muziekstijlen, maar werd door het herontdekken van saxofonist John Coltrane naar de jazz getrokken.
Als momenteel één van de meest toonaangevende saxofonisten in Europa speelde Paul van der Feen met wereldsterren als Chaka Khan, Herbie Hancock, Elvis Costello, Gregory Porter, Hank Jones, Al Jarreau en John Scofield.

Met een door hemzelf gevormd jazzkwartet sleepte Paul twee Deloitte Jazz Award nominaties in de wacht. En in samenwerking met drummer Roy Dackus formeerde hij de formaties Odyssee en Inception, waarin hij naast de sax ook de piano bespeelde. Kortom, een veelzijdig en bovenal creatief jazzmuzikant die samen met zijn zéér ervaren begeleidingsband bij de JSW gaat zorgen voor een middag eigentijdse jazz van de bovenste plank! 

En dat in ons sfeervolle en gezellige jazztheater Deijlerhuis. Waar zondagmiddag 12 december de liefhebber (m/v) van prima jazzmuziek volop kan genieten. Want wát een prima akoestiek heeft Theater Deijlerhuis. En wát een intieme sfeer ervaren onze gasten daar, gezeten op comfortabele stoelen aan een tafeltje met een schemerlampje, op geringe afstand van de musici op het podium. Ook voor de inwendige mens wordt trouwens prima gezorgd, want de bekende Wassenaarse cateraar Tea Traveller serveert zijn eigen blend English tea, geurige verse koffie, een speciaal pils, mooie wijnen, de nodige frisdranken en niet te vergeten de bourgondische bitterballen! 

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via onze site
www.jazzsocieteitwassenaar.nl. Hier is ook alle info te vinden over ons verrassende programma voor de rest van het seizoen 2021-2022. Dus binnenkort graag tot ziens in ons Jazztheater Het Deijlerhuis!

Tekst: Hans Groeneveld.