Foto: PR.
Foto: PR. Foto:

Lionsclub Wassenaar de Pauw
verrast Maryse van Erp van het
Rijnlands Lyceum met prijs Peace Poster Contest 2021

Wassenaar - Honderdduizenden kinderen in de wereld geven ieder jaar in de vorm van een poster uiting aan hun gevoelens over vrede. Achter elke tekening zit een bijzonder kind met haar of zijn ervaringen. Het thema voor dit jaar was: ‘We zijn allemaal verbonden’. Aan de Peace Poster-wedstrijd in Wassenaar, georganiseerd door Lionsclub Wassenaar de Pauw, deden leerlingen uit de brugklassen van het Adelbert College en het Rijnlands Lyceum mee.

De jury heeft als winnaar van het district Zuid-Holland, een prachtige tekening van een oog gemaakt door Maryse van Erp, uitgekozen. Het oog kijkt naar de aarde met mensen die duidelijk verbonden zijn, maar in het centrum, de pupil, ziet het oog vooral de verbonden mensen. Ondanks verschillende wereldwijde bedreigingen blijft het oog gefocust. De rode kadering geeft extra diepte aan het geheel. Het oog vraag betrokkenheid. Door duidelijke contrasten, zowel in vorm als in kleurgebruik, is het beeld duidelijk, pakkend en intrigerend.

Maryse werd tijdens de gymles op het Rijnlands Lyceum verrast door de Lions Districtsgouverneur Marianne Knijnenburg die samen met de dames van Lionclubs de Pauw (Maria Hamelink en Ria Lancee) een mooie prijs aan haar hebben uitgereikt.

De overige prijswinnaars van het Rijnlands Lyceum waren Kiki ter Haar, Valera Noordermeer en Emma Vos. Op het Adelbert College zijn Lisa Schuurman en Sahar Rostami als prijswinnaars gekozen. Gefeliciteerd allemaal!

De poster van Maryse wordt ingezonden voor de landelijke kandidatuur en eind november maakt de landelijke jury bekend wie doorgaat naar het wereldpodium. Heel Wassenaar hoopt dat Maryse ook die prijs zal weten te bemachtigen.

Foto: PR.