Voorschotense Kunstkring stelt tentoonstelling uit

Voorschoten - Vanaf 27 november wilde de Voorschotense Kunstkring (VKK) gedurende vier weekenden een tentoonstelling wijden aan de in 2020 en 2021 overleden leden Willem Tegelaar en Anne Hulleman. Hiervoor was onderdak gevonden bij Laus Art & Healing aan de Molenlaan in Voorschoten. Vanwege de toenemende coronabesmettingen is besloten deze herinneringstentoonstelling tot nader order uit te stellen. Zodra nieuwe data bekend zijn, volgt hierover nieuwe informatie.


Spreekuur Groene Kamer

Wassenaar - Zaterdag 27 november houdt de Groene Meent voor de tweede keer spreekuur in haar Groene Kamer in Bibliotheek Wassenaar. Op deze zaterdag kun je van 10.00 – 12.00 uur terecht met vragen over hoe je je kledingkast kunt verduurzamen. We geven informatie, tips en tricks over dit onderwerp, en laten zien hoe het ook kan. Er is al veel te winnen met kleding hergebruiken of recyclen. Is het echt nodig om mee te gaan met de ‘trend’ van twaalf collecties goedkope kleding per jaar? En ook de manier waarop we soms met kleding omgaan is niet altijd erg duurzaam, bijvoorbeeld als het gaat om wassen! En er zijn echt alternatieven, die we graag aan je voorleggen. Een van de initiatieven die we vanuit de Groene Meent hebben uitgevoerd is de kledingknapzak. We leggen je er alles over uit, tijdens het spreekuur. Er zijn drie soorten: voor dames, voor kinderen en voor jeugd. Je kunt je tijdens het spreekuur opgeven, en anders kan dat ook via onze site:
www.groenemeent.nl/kleding-knapzak. En, met de feestdagen voor de boeg hebben we een dames knapzak ‘feestkleding en feestschoenen’ gemaakt, die vanaf het spreekuur in de Groene Kamer zal staan. Het principe van een knapzak is dat je eruit haalt wat je leuk vindt en er in doet wat je zelf niet meer draagt maar nog wel van goede kwaliteit is. Zo kan je een ander plezier doen met de kleding die jij niet meer leuk vindt, en jij hebt lol van de kleding van een ander! Een soort tweedehandswinkel, maar dan in je eigen woonkamer. Zien we je 27 november in de bibliotheek?


Repair Café
Voorschoten

Voorschoten - Zaterdag 27 november a.s. is Repair Café Voorschoten weer geopend van 10.00 tot 15.00 uur in het atelier Zij aan Zij in de passage aan de Schoolstraat 100 en 108 in Voorschoten.
Het wordt alweer de laatste reparatiedag van dit jaar, maar wij hebben er het volste vertrouwen in dat wij volgend jaar weer iedere laatste zaterdag van de maand geopend zijn. Alleen de maanden augustus en december zijn wij gesloten.
Ook 27 november a.s. staan wij met onze groep vrijwilligers weer klaar voor het herstellen van alle defecte huishoudelijke apparaten, zoals broodroosters, stofzuigers, koffiezet- en scheertoestellen en lichtarmaturen. Kortom alle apparaten met een snoer en stekker. Daarnaast bent u ook welkom voor kleding- en textielreparaties, kapot meubilair en speelgoed en kleine fietsreparaties en kunnen wij uw messen en scharen slijpen.
Een bezoek aan het Repair Café Voorschoten is kosteloos, maar voor benodigde onderdelen zoals stekkers, snoeren, lampen en batterijen vragen wij wel een kleine financiële vergoeding. Voor overige informatie verwijzen wij u naar onze site
www.repaircafevoorschoten.nl of
www.repaircafenederland.nl.
Repair Café Voorschoten wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemiva-SVG Groep, de firma Heijmans en het Albert Heijn Filiaal Voorschoten.


Désanne van
Brederode te gast in het Spiritueel
Café Voorschoten

Voorschoten - Op zondag 28 november houdt Désanne van Brederode een voordracht in het Spiritueel Café. Plaats: Dorpskerk Voorschoten, 15.30 uur (kerk open 15.00 uur), aanmelden van tevoren is nodig en kan via de e-mail:
spiritueelcafe@kpnmail.nl. Bij binnenkomst is de coronacheck verplicht. De bijeenkomst is ook online te volgen via:
www.dorpskerkvoorschoten.nl. Toegang/bijwonen is vrij; uw vrijwillige gift wordt op prijs gesteld.
Ditmaal zijn (innerlijk) vuur en enthousiasme de onderwerpen.


Sociaal Kontakt Wassenaar annuleert bijeenkomst 6 december

Wassenaar - De maandelijkse bijeenkomst van Sociaal Kontakt Wassenaar van 6 december gaat niet door. Het bestuur vindt het niet verantwoord de ontmoeting te organiseren bij de huidige hoge aantallen besmette personen. Veiligheid en verantwoordelijkheid hebben prioriteit op dit moment. Naar verwachting zal de eerstvolgende bijeenkomst op 7 februari 2022 zijn. Nadere berichtgeving hierover volgt dan kort tevoren.


Advent Carol 
Service met de Leidse Cantorij

Voorschoten - Voor het eerst na het begin van de corona-epidemie organiseert de Raad van Samenwerkende Kerken van Voorschoten zondag 28 november om 19.00 uur een Advent Carol Service in de H. Laurentiuskerk, Leidseweg 98. Het bijzondere van deze Advent Carol Service is dat de anglicaanse kerk in deze dienst extra ruimte krijgt. Daarom zijn de liederen, Bijbellezingen en gebeden om en om in het Engels en het Nederlands. De Leidse Cantorij doet mee en geeft daarmee een extra dimensie aan de muzikale schoonheid van deze ‘service’. Dominee Bert Boter, diaken Peter Winnubst en Ruan Crew zijn dit keer de voorgangers. Helaas, omdat de Covid-epidemie is teruggekomen, zullen slechts acht personen van de Leidse Cantorij zingen, een dubbel-kwartet. Bij de ingang zal gecontroleerd worden op de CoronaCheck-app. Verder is er een maximum negentig personen, zeker nu de anderhalve meter weer een verplichting is. Ook zal de dienst online worden uitgezonden; de link voor de livestream is
https://youtu.be/_jc9OeS7qKo
Niettemin nodigen we iedereen graag uit deze dienst die een bijzonder karakter zal hebben in levende lijve bij te wonen.
Ds. Freek L. Bakker,
Raad van Samenwerkende Kerken te Voorschoten


8 december:
Repair Café

Wassenaar - Waardeer het, repareer het! Bij het Repair Café kunt u terecht voor reparaties van uw kapotte kleding, radio/cd- speler, stofzuiger, lampen, strijkijzer, waterkoker, tuinmachine, etc. (mits in 1 à 2 uur te repareren). We doen ook klein laswerk en kleine meubel reparaties. Het Repair Café wordt gehouden in de zaal van de Vrijwilligerscentrale (VCW) in het Van Heeckerenhuis, Van Heeckerenstraat 2. Het Café werkt in aangepaste (corona)vorm: graag u van tevoren aanmelden, en na akkoord uw apparaat c.q. kleding afleveren tussen 13.30 en 14.00 uur, en tussen 15.30 en 16.00 uur weer ophalen. We werken deze keer met een wat kleiner team, maar zullen proberen zoveel mogelijk klussen te verwerken. Aanmelden kan bij de RC-coördinator Mechteld Nije op emailadres repaircafewassenaar@gmail.com onder vermelding van het te repareren voorwerp en het probleem. Het Repair Café wordt elke tweede woensdag van de maand gehouden. De volgende keer is op 12 januari. Goed voor het behoud van uw spullen en goed voor het milieu!


Afscheid diaken George Brink

Wassenaar - Diaken Brink, locatiereferent in Wassenaar, bereikt op 23 december 2021 de AOW-gerechtigde leeftijd en zal dan de parochie H. Augustinus verlaten. De afscheidsviering staat gepland op: Zondag 12 december a.s. om 14.00 uur in de Sint Jozefkerk te Wassenaar. Aansluitend zal er een afscheidsreceptie zijn in De Warenar, Kerkstraat 75 te Wassenaar, van 16.00 - 18.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur). Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld. Vriendelijk verzoek om u aan te melden voor de viering en/of de receptie. U kunt dit doen door tot uiterlijk 2 december een mailtje te sturen naar:
secretariaat@parochie-augustinus.nl.
Voor de receptie in De Warenar is een QR-code of recente negatieve PCR-test verplicht.