Er wonen mensen rond de gemeentewerf!

Al enige tijd speelt de gemeente met het idee om woningen te bouwen op de gemeentewerf. Dat terrein wordt nu gebruikt als opslag achter het gemeentekantoor. De gemeente wil op deze plek graag woningen bouwen. Daarvoor zijn zij al jaren bezig met plannen maken zonder dat de mensen die rond dit terrein wonen daarbij betrokken worden.
Ja beste gemeente, er wonen mensen rond dit terrein! Mensen net als u, in een huis met een tuin, genietend van ons mooie dorp. En met hun eigen problemen, zoals bijvoorbeeld waar ze hun auto moeten laten wanneer zij thuiskomen na een dag hard werken? Dit is namelijk niet te doen als je rond de gemeentewerf woont. Omdat de Van Zuylen de eerste straat is buiten de ‘blauwe zone’, parkeren veel winkeliers hier hun auto. En ook bewoners van de wijk Jeruzalem, of hun bezoek, parkeert hun (bijvoorbeeld tweede) auto op de Van Zuylen. Waardoor de bewoners van de Van Zuylen hun auto weer gaan parkeren in de Havenstraat. En daardoor hebben deze bewoners weer een probleem! Nu mag er geparkeerd worden op het terrein waar vroeger de vrijwilligerscentrale stond. Dat is heel fijn, maar ook echt hard nodig. Hoe gaat dit geregeld worden wanneer er gebouwd is op de werf? Waar moet iedereen dan zijn auto laten?
Een ander punt waar de buurt zich druk om maakt is het hoge aantal gevallen van de ziekte kanker bij bewoners in de straat. Zowel oude als huidige bewoners. En hoewel dit niet rechtstreeks te koppelen is aan de gemeentewerf, is dit wel een groot en serieus punt waar de bewoners zich druk om maken. Op de werf heeft vroeger namelijk een gasfabriek gestaan. En die heeft, zo hebben we ons laten vertellen, nogal wat verontreinigingen in de grond achtergelaten. Serieuze verontreinigingen, waardoor wij als bewoners ons ernstig zorgen maken en ons afvragen of dit niet iets met het hoge aantal gevallen van kanker te maken kan hebben.
Wat is het dan jammer dat wij een bestuur hebben dat steeds vergeet dat er mensen in dit dorp wonen. Want wat zouden wij graag met mensen van de gemeente rustig om tafel gaan zitten. Rustig, zonder dat er al ontwerpen klaarliggen om te bespreken. Rustig, om de argumenten van de gemeente aan te horen. Rustig, zodat de gemeente onze argumenten kan aanhoren.

Alex en Joke Burgmeijer